lapa20 Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Witam posiadam od Października tłustosz P.Weser.Wydawalo mi sie,że kazdy lisc tłustosza wyrasta ze srodka a nie tworzy sie takie coś jak na moim(zdjecie).Czy odpowiednio rośnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Nieznam sie zabardzo na tłustoszach ale mi to wyglada na podzielony stożek wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 No zdeka sie podzieliło mu cos w rozwoju. Moja madagascariensis tez w pewnym monencie sie rozdwoila powiedziano mi ze to zaburzenie czegos tam i sie jej tak robi ale to rzadko. Ale co ma rosiczka do tłustosza... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 no właśnie co ma rosiczka do tłustosza? a co ma twoja wypowiedź do tematu? lapa jakos tak "z boku" zrobione zdjęcie ale to chyba faktycznie po prostu podzielona na dwie roślinka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Tłustosze potrafią się dzielić. Moja esseriana też się podzieliła na dwie rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Dziwnie to wygląda... :: moim zdaniem to jest jakaś mutacja...nie wydaje mi się żeby to były dwie roslinki bo wyraźnie widać że roślina tworzy jedną rozetę a ma dwa stożki wzrostu...gratuluję potworka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 6 Marca 2007 Share Napisano 6 Marca 2007 Mój tłustosz weser często się dzieli na dwie części.Sprawdź czy da się rozdzielić roślinę tak żeby dla każdej części trochę korzeni przypadło.Jeżeli się okaże że na dole jest jedna, niepodzielna rozetka liści to mamy ciekawostkę botaniczną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 7 Marca 2007 Share Napisano 7 Marca 2007 To jest standardowa, poczatkowa faza podzialu rosliny. Bedzie mozna ja niedlugo rozdzielic lub trzymac w takiej kepie (ladniej potem wyglada, gdy wyrasta z niej kilka kwiatow, ale nieco wolniej sie rozwija i rosnie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapa20 Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 Dzieki z wszystkie informacje.Spróbuje ją rozdzielić i napisze jeśli uda mi się coś z nią zrobić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapa20 Napisano 15 Marca 2007 Autor Share Napisano 15 Marca 2007 Ostatnio chciałem podzielić mojego tłutosza i pociągnałem go lekko i o dziwo wyrwal się z korzeniami!Byly one bardzo krótkie.Czy te korzenia takie mają być? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 tak, to normalne, szczegolnie, gdy rosnie w samym torfie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapa20 Napisano 15 Marca 2007 Autor Share Napisano 15 Marca 2007 To dobrze ,bo już się martwiłem ,ze mi zmarnieje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 (edytowane) U mnie jest to samo tylko gorsze foto Jakość do bani ale coś sie da zobaczyć Edytowane 15 Czerwca 2007 przez mentos Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 poprostu z apewien czas przetnij go na pół Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Nie jest jeszcze za mały żeby go rozdzielać ?? I jak już rozdziele to moge je włożyć do jednej doniczki tej co jest na zdjęiu czy jest za mała ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi