Shapi Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 jak chcesz go trzymać w tej samej doniczce to po co rozdzielac? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Bo gdzieś czytałem że jak jest złączony to bedzie wolniej rósł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Moim zdaniem powinieneś rozsadzić swojego tłustoszka x wesera . Zdaje mi się że jak go rozdzielisz to będzie i szybciej rósł i jak będzie sam jeden w doniczce będzie się ładnie komponował , oraz będzie mu się łatwiej następnm razem podzielić , i przy rozsadzaniu nie powinno być też proplemów z korzeniami bo tłustoszowi korzenie są potrzebne do stabilizacji Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Chicken Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 15 Czerwca 2007 Share Napisano 15 Czerwca 2007 Lukasz_Nepenti napiszał do pierwszego posta że to początkowa faza podziału rośliny. A co do mojego tłustosza to już go można podzielić czy jeszcze czekać ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapa20 Napisano 16 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2007 A właściwie to jak podzielic tłustosza?Przeciąc go czy tylko delikatnie oderwac jedna część od drugiej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 16 Czerwca 2007 Share Napisano 16 Czerwca 2007 wystarczy oderwać, ale może stracić kilka liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentos Napisano 18 Czerwca 2007 Share Napisano 18 Czerwca 2007 Mój tłustosz już jest rozdzielony wystarczyło tylko lekko pociągnąć i sam sie rozdzielił nawet żaden listek nie odpadł niech sie mnoży dalej xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi