Lukasz_Nepenti Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Kolejna piekna krzyzowka. Rosnie w oczach i kwitnie non stop Pinguicula gracilis x emarginata bardzo ciekawe i intensywnie barwne kwiaty, nasze dorosle okazy kwitna juz ok 6 miesiecy! rozetki nabieraja ladnego, czerwono-zoltego koloru przy intensywnym swietle nawet kwiatek jest pokryty gruczolami i chwyta owady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 a pod jakim oswietleniem stoi ta roslinka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 w tej chwili 1 x 36W Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil666 Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Podoba mi się ,a kwiat już złapał jakiegoś owada ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 jasne, co chwile wylapuje mniejsze owady jak owocowki czy ziemiorki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Ja właśnie je zamówiłem Miały przyjsc dzisjaj ale pracownicy NEPENTI nie wyrobili z zmaówieniem Nic czekam ... Jutro ma juz być Panie Łukaszu moze jakieś krótkie info na temat uprawy M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 8 Marca 2007 Autor Share Napisano 8 Marca 2007 sam go dzis wyjmowalem do tego zamowienia - z kwiatkiem. Hodowla jak dla wszystkich tlustoszy, bardzo tolerancyjna roslina. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 Super :D No to czekam na jutrzejszy dzień Kolekcja tłustoszy sie powiekszy o kolejne gatunki Zbieram juz kase na następne egzemplarze M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 8 Marca 2007 Share Napisano 8 Marca 2007 no nawet ladne "zielsko" podoba mi sie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Roslinki przyszły ale NIESTETY kwiatuszek sie złamał Rzeczywiście roslinka jest PIĘKNA ma pączki kwiatowe ale czy one nie osłabią roslinki bo jak przyszła to była troszke wyrwana z doniczki. Częśc listków jest NADERWANA i BARDZO sie ruszają. Czy kwiaty nie osłabią jej przy wzroście i regeneracji ? ? ? Do jakich MAX rozmiarów dorasta P. graclis x emarginata ? ? ? Bo mój ma ok 2 cm PS. Kwiat JEST ( a właściwie BYŁ :D ) PRZEPIEKNY Czekam na nastepne M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Czy te krzyżówki to sami w nepenti otrzymujecie krzyżując dwie rośliny ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 9 Marca 2007 Autor Share Napisano 9 Marca 2007 Tak, czesciowo, bo te co juz sa w obrocie po prostu sprowadzamy. Szkoda czasu tworzyc to samo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Przy okazji ( bo pare listków odpadło ) zrobiłem sadzonki liściowe Połozyłem listki obok innych tłustoszy które rosna w torfie i zobaczymy czy wyrośnie coś z nich NAPRAWDE BARDZO POLECAM ROSLINKE JEST PRZEPIEKNA M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcio Napisano 27 Marca 2007 Share Napisano 27 Marca 2007 (edytowane) Podłącze się do tematu. Oczywiście w moim najbliższym zamówieniu zamówie tą roślinkę piękna jest MichaU-M2 moge wiedziec jaki rozmiar kupiles Śliczna roślinka :P :P Edytowane 27 Marca 2007 przez Alcio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 27 Marca 2007 Autor Share Napisano 27 Marca 2007 kupil dorosla Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi