Skocz do zawartości

Moje 2 Akwara Dla Owadożerów

Rekomendowane odpowiedzi

Kupie jak pisałem dzbaneczniki i kilka rosiczek okrągłolistnych do dużego akwarium. A do małego kupie tłustosze :P . otki z roślinkami około maja :P teraz tylko wentylatorki/reszte wystroju itp. Ale jak zrobie dla kapturnic to zaraz pokaże :P

Odnośnik do odpowiedzi

Sobie w czwartek pojechałem do lasku i zrobiłem jeszcze troszkę :) terrarium :)

położyłem gałąź i mam zamiar liście do niej estetycznie dokleić i schować w nich potem wentylatorki :)17353794e3f8c250m.jpg

Także dokończyłem tamten pusty róg :)

f86a059183fa0eb2m.jpg

Tamto 60L troche sie popsuło odleiało tło na wiosne doleić wszystko sylikonem muszę. W sobotę jak sie wyrobie i biedzie ładna pogoda jade do LM :)

I jak oceniacie ??

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko :) Jestem ciekaw czy bedziesz wsadzał rośliny BEZPOŚREDNIO do akwa bez odniczek czy poprostu wstawisze je razem z doniczkami :) Ja tez posiadam takie akwa i przymierzam sie do wstawienia roślin bezposrednio do gruntu ale NIE MAM POJĘCIA jak je podlewac :D Jestem ciekaw jak Ty rozwiązesz ten problem :)

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak planuje rosiczki wstawić to bede patrzył jaki jest poziom wody poprzez keramzyt :) on łatwo przepuszcza wodę i widać jej poziom. Ale chyba w doniczkach wstawię bo jak bezposrenio beda to będzie ładniej lecz coś kosztem czegoś :( Dopiero w maju jadę do Nepenti to pomyśle co i jak :) nazazie tylko sie denerwuje ze jest mało miejsca :( z przodu :( Ale wszystko sie załatwi :)

Michał mam nadzieje że też masz zamiar wstawić swoje akwarium :) na forum

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiu :D Bardzo chetnie jeśli DORWE tylko jakis DOBRY APARAT :) W sumie to nie mam sie czym chwailic :) Kilka tłustosz. Jesli tylko dorwę DOBRY APARAT TO OBIECUJE WSTAWIC :)

Zycze powodzenia :)

M-M2

Edytowane przez MichaU-M2
Odnośnik do odpowiedzi

Pozyczylem aparat i zrobilem obiecane fotki

021b8d717c24eb26m.jpg

23629bedd933ca44m.jpg

9d044372244daec7m.jpg

A oto akwarium dla kapturnic. Bedzie tam trawa sucha, żywa i keramzyt dla podwyższania wilgotności a takze żwirek dla ozdoby :D Oczywiście ten syf co w nim jest to sa materiały do budowy :)

7b0cd6b223b18554m.jpg

Mam nadzieje ,że tu odżyją :)

Odnośnik do odpowiedzi

super to wygląda...ja na razie zmieniłem pokój i mam strasznie mały..więc nici z terrarium....ale już mam plan - za niecały rok będę miał bardzo dobre miejsce na tworzenie swego własnego kąciku z terriarium........btw Krzysiek tak jak powiedziałem świetnie to zrobiłeś...pochwal się w przyszłości jak Ci pójda tam roślinki :)

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł i wykonanie... Gratuluję! Ja niestety na razie nie mam miejsca na coś takiego. Zrobiłam sobie tylko płaskie akwaria na parapet,które służą jako podstawki pod roślinki.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.