naven Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Oto moje roślinki w pełnej okazałości: Drosera capensis" alba": A oto moja druga alba: Drosera capensis: Sarracenia purpurea: Dionaea muscipula "all red": Dionaea muscipula "regular form": Wyhodowana przeze mnie Penguicula weser: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 11 Marca 2007 Autor Share Napisano 11 Marca 2007 Ciąg dalszy, ponieważ się nie zmieściło: Inne: Mój piękny phalenopsis: Brzanka sumatrzańska: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Ćmówka u Ciebie zakwitła? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 no ładnie a red piranhy nie zaprezentujesz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Capensis alba i weser to ode mnie? Zademonstruj też czeskiego regulara o holenderskich korzeniach Może po Świętochłowicach powiększy się również i twoja galeria Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Ładnie rosliny, tylko troche ta muchołowka all red jest bardzo słabo wybarwiona, moja jest kompletnie bordowa a zielone sa tylko brzegi nowo wyrosnietych lisci, ale po kilku dniach sa juz całe czerwone. Jestes pewnien że to all red. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Marca 2007 Autor Share Napisano 12 Marca 2007 Crypto: ćmówka znaczy phalenopsis tak?Można tak powiedzieć, jak ję kupiłem to miała tylko jednego kwiatka, które sie potem rozwijały aż do tego stanu. kubczak: nie chciałbyś widzieć red pirahni... jeszcze ani jednego liścia nie puściła od kiedy ją mam, ale za tydzień już pewnie będzie, za to musiałem kilka odciąć, bo już sie na nic nie nadawały. Capensis alba i weser to ode mnie? Zademonstruj też czeskiego regulara o holenderskich korzeniach Może po Świętochłowicach powiększy się również i twoja galeria Tak od Ciebie, ale tylko weser, albe miałem wczesniej, ale nie wiedziałem, tylko te młode to od Ciebie, a regulara nie mam co pokazywać, bo dopiero bo kupiłem. Ładnie rosliny, tylko troche ta muchołowka all red jest bardzo słabo wybarwiona, moja jest kompletnie bordowa a zielone sa tylko brzegi nowo wyrosnietych lisci, ale po kilku dniach sa juz całe czerwone. Jestes pewnien że to all red. Tak jestem pewien, zamówiłem go z nepenti, ale nie miał światła.Teraz stoi sobie a akwa i doświetlam go 6500k i już zaczyna się pięknie wybarwiać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Crypto: ćmówka znaczy phalenopsis tak?Można tak powiedzieć, jak ję kupiłem to miała tylko jednego kwiatka, które sie potem rozwijały aż do tego stanu. Tak, falki=ćmówki. Czyli nie kwitła u Ciebie, rozwinęły się tylko pąki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Marca 2007 Autor Share Napisano 12 Marca 2007 Tez masz phalepopsisy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cryptococcus neoformans Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Nie mam. Mama dostała w prezencie ode mnie. Chciałem się zapytać w jakich warunkach zakwitł, ale Ty jeszcze w takim razie nie wiesz, bo kwiaty masz z pąków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Marca 2007 Autor Share Napisano 12 Marca 2007 Jeżeli chodzi o kwitnienie to musisz roślinkę zmusić żeby kwitła( przestraszyć ją) w mniej więcej następujący sposób: daj go na miesiąc do niższej temperatury, mniej podlewaj, musi sie wystraszyć i wtedy zakwitnie:D, po jakimś czasie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 Moja mama też ma takie ustrojstwo w salonie. Nie wiem,co ona z nim robi (napewno nic specjalnego, znając ją) ale i tak ciągle kwitnie (oczywiście z małymi przerwami) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 14 Marca 2007 Autor Share Napisano 14 Marca 2007 Znam osobę, która ma tyle phalepopsisów i nawet nie wie jak sie nazywają... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość forumogrodnicze-info Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Rośliny masz niesamowite po prostu Odkąd zainteresowałem się "owadożernymi" widzę, że są to przepiękne okazy Aż chce się je kupić i mieć jak najszybciej.. (trzeba się na któreś odmiany zdecydować.... ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 28 Marca 2007 Autor Share Napisano 28 Marca 2007 Ja wole najbardziej muchołówki, ale te najładniejsze drogie jak nie wiem są... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi