Skocz do zawartości

Moja Galeria-chocolate014

Rekomendowane odpowiedzi

Oto moje roślinki w pełnej okazałości:

Drosera capensis" alba":

230af04d27263464.jpg

A oto moja druga alba:

235d2983c97fdfe0.jpg

339f974653e656c1.jpg

Drosera capensis:

ae5677d447a508d9.jpg

4e0172c301fc0fe8.jpg

Sarracenia purpurea:

b9e86b4432032d29.jpg

Dionaea muscipula "all red":

6186dbadcd59150c.jpg

Dionaea muscipula "regular form":

Wyhodowana przeze mnie

17482163e62b1f08.jpg

Penguicula weser:

49bf7e88a043df2a.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Capensis alba i weser to ode mnie? Zademonstruj też czeskiego regulara o holenderskich korzeniach :P Może po Świętochłowicach powiększy się również i twoja galeria ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie rosliny, tylko troche ta muchołowka all red jest bardzo słabo wybarwiona, moja jest kompletnie bordowa a zielone sa tylko brzegi nowo wyrosnietych lisci, ale po kilku dniach sa juz całe czerwone. Jestes pewnien że to all red.

Odnośnik do odpowiedzi

Crypto: ćmówka znaczy phalenopsis tak?Można tak powiedzieć, jak ję kupiłem to miała tylko jednego kwiatka, które sie potem rozwijały aż do tego stanu.

kubczak: nie chciałbyś widzieć red pirahni... jeszcze ani jednego liścia nie puściła od kiedy ją mam, ale za tydzień już pewnie będzie, za to musiałem kilka odciąć, bo już sie na nic nie nadawały.

Capensis alba i weser to ode mnie? Zademonstruj też czeskiego regulara o holenderskich korzeniach :P Może po Świętochłowicach powiększy się również i twoja galeria ;)

Tak od Ciebie, ale tylko weser, albe miałem wczesniej, ale nie wiedziałem, tylko te młode to od Ciebie, a regulara nie mam co pokazywać, bo dopiero bo kupiłem.

Ładnie rosliny, tylko troche ta muchołowka all red jest bardzo słabo wybarwiona, moja jest kompletnie bordowa a zielone sa tylko brzegi nowo wyrosnietych lisci, ale po kilku dniach sa juz całe czerwone. Jestes pewnien że to all red.

Tak jestem pewien, zamówiłem go z nepenti, ale nie miał światła.Teraz stoi sobie a akwa i doświetlam go 6500k i już zaczyna się pięknie wybarwiać

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o kwitnienie to musisz roślinkę zmusić żeby kwitła( przestraszyć ją) w mniej więcej następujący sposób: daj go na miesiąc do niższej temperatury, mniej podlewaj, musi sie wystraszyć i wtedy zakwitnie:D, po jakimś czasie...

Odnośnik do odpowiedzi

Moja mama też ma takie ustrojstwo w salonie. Nie wiem,co ona z nim robi (napewno nic specjalnego, znając ją) ale i tak ciągle kwitnie (oczywiście z małymi przerwami)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość forumogrodnicze-info

Rośliny masz niesamowite po prostu

Odkąd zainteresowałem się "owadożernymi" widzę, że są to przepiękne okazy

Aż chce się je kupić i mieć jak najszybciej.. (trzeba się na któreś odmiany zdecydować.... ) :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.