Skocz do zawartości

Wiosna Za Oknem

dammian0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ja wczoraj wystawiłem Muchołówkę na słoneczko i całkiem sobie radziła ;) Kusiła troszkę mrówkę, ale tamta nie chciała skorzystać:D Dzisiaj na słońcu 18 stopni, także znowu wystawie je na 4-5 godzin kiedy słońce3 zejdzie mi z parapetu wschodniego

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj wystawiłem Muchołówkę na słoneczko i całkiem sobie radziła ;) Kusiła troszkę mrówkę, ale tamta nie chciała skorzystać:D Dzisiaj na słońcu 18 stopni, także znowu wystawie je na 4-5 godzin kiedy słońce3 zejdzie mi z parapetu wschodniego

w nocy dzis był przymrozek to lepiej zabierac

Odnośnik do odpowiedzi

Moje sobie dały rade, nie zabiorę ich bo są wkopane w balkonową dużą donice :D

łał to niezle , ja nie zaryzykuje na noc , przynajmniej nie teraz, a inie wiem czy pozniej tez, bo jak teraz wystawiam na 4-5 h to codziennie jakiegos owada łapie a co to bedzie w nocy za duzo to nie zdrowo ;-)

Odnośnik do odpowiedzi

Moja bromelia przez kilka dni zapchała się jakimiś żuczkami i muszkami xD Martwi mnie tylko, to że capensis broad leaf nie ma kropel (tłustosz ma), ale to może wina tego, że przy przesadzaniu go wkopałem znacznie głębiej niż był wcześniej i musi się zaaklimatyzować czy coś.

Edytowane przez BugKiller
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Powyżej zera ^^. Przez pierwszy tydzień jeszcze na to patrzyłam i zabierałam rośliny do domu kiedy temperatura miała spaść poniżej 5*C, ale przez pare dni była powyżej i odechciało mi się sprawdzać prognozy :) Roślinki żyją i chyba nieźle się mają.

Oczywiście tylko część trzymam na dworze :)

Odnośnik do odpowiedzi

A wystawiacie coś jeszcze oprócz muchołówek, ja od tygodnia może dłużej tłustosza wynisłem i zobaczyłem, że narodziły mi się małe roślinki z liscia :). Tak samo z rosiczkami, widać słonce i powietrze dobrze im służy :).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.