Tomek_ Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 (edytowane) witam prezentuje tutaj chyba cala moja hodowle zarowno zwierzeta jak i rosliny zapraszam do komentowania i podziwiania aha - brakuje mucholowek - dopiero sie wybudzaja kedzior - samiec - szykuje sie do wylinki, pewnie jest preimago teraz, jak ktos chce kupic to pisac na pw ; ) resea p.cambridgei po wylince a tutaj drugi okaz - przed wylinka parachybana L10 i polowanie na 20 groszy ; ) samica i bez monety fajne ujecie - z ostroscia gorzej : / Edytowane 18 Marca 2007 przez Tomek_ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 piekna sztuka vagansa i 20 gr w tle ; ) samica : D to samo co pierwsze ale bez monety i jeszcze jedno i jakis pajeczak ; ) konkretnie to jakies male czerwone roztocze : ) a tutaj pod mikroskopem genia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 skorp - Euscorpius carpaticus complex, ale ktory konkretnie to nie wiem jeszcze : ) przekopnica - Triops cancriformis ma ok 5mm bez "ogona" za kilka dni bedzie troszke ; ) wieksza : D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 ROSLINY Drosera capensis zwykly : ) dostalem od MarcinS : ) byly problemy z poczta ale odzyla nepenthes ventrata D. capensis alba wraz z pedem kwiatowym : D i zblizenie na kwiat : D a tutaj cepensis w innym ujeciu i raz jeszcze i jeszcze jeden .... i jeszcze raz ... ale inne okazy tego samego gatunku D. capernsis all red oraz glony - eh : / Drosera burmani - mlodziutkie siewki : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 (edytowane) d. nitidula x occidentallis + 2 male sadzonki DC alba : ) Drosera pulchella x nitidula od marroma : ) i nieco wieksza doniczka pelna rosiczek : D tez od marroma : ) plywacz Utricularia subulata razem z glonem : ) P. gipsicola x agnata "aphrodite" prawda ze piekne ? : D tłustosz weser : ) malutkie jeszcze roslinki rosnace na resztkach duzej saracenia prawdopodobnie farnhamii, jak widac udalo mi sie ja odratowac 8 ) link do ostatniego zdjecia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79909b6ff0fee953.html mam nadzieje ze sie nie obrazicie ze w kilku postach niestety nie mozna dawac w jednym wiecej niz dziesiec zdjec :/ zapraszam do komentowania Edytowane 14 Listopada 2007 przez Tomek_ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 (edytowane) fajna kolekcja zwierzątek! nie stresują się kiedy widzą rośliny? :: widze ze rosiczka ode mnie się jakoś trzyma i będzie żyła, bałem się że nic już z niej nie będzie. ile czasu potrzebowały burmanii żeby takie urosły? PS. usuń glony z doniczki z pływaczem, słyszałem że mogą one uszkodzić rośliny. Edytowane 18 Marca 2007 przez MarcinS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 18 Marca 2007 Autor Share Napisano 18 Marca 2007 trzyma sie dzieki jeszcze raz ja bym je usunol ale nie wiem jak to zrobic :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 ja bym je usunol ale nie wiem jak to zrobic przesadz roślinkę fajna kolekcja ja mam samiczkę kędziorka wiec moze małe co nieco??? wylęgem mozemy sie podzielic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciowy Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 umm... tylko podziwiac.. gratuluje zbiorow.. ja chcialem zaczac gromadzic zwierzaki ale jak mama uslyszala o np skorpionie to mnie niemal z domu nie wypedzila wiec pozostaje przy roslinkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi