Juliusz Napisano 18 Marca 2007 Share Napisano 18 Marca 2007 Widzę, że na ten temat jeszcze nic się nie pojawiło, więc informuję, iż w dniach od 11 do 13 maja 2007 w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Wrocławskiego odbędzie się druga wystawa roślin mięsożernych i storczyków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Co Ty gadasz specjalnie tam pojechałem bo myslałem ze bedzie cos ciekawego a się okazało ze to jest tylko wystawa storczyków ,a 27 maja będzie wystawa roslin owadorzernych. Czy Nepenti się pojawi?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Skąd masz takie info, że 27 maja roślin owadożernych? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Taka pani powiedziała tak w jednym ze sklepów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Taka pani powiedziała tak w jednym ze sklepów. W takim razie dowiem się u źródła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 ok jak beziesz cos wiecej wiedział to powiedz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Niestety, ogród botaniczny nie odpowiada na maile. Jeśli znajdę chwile to przedzwonię do Wrocławia. Zaczynam jednak wątpić w ową wystawę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 dzwoniłem do ogrodu botanicznego i Pani powiedziała ze wystawa sie odbedzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 Miałem okazję być w niedziele w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu. Wystawy jednak nie było. O 12 była ponoć prelekcja na temat hodowli in vitro. Później był kiermasz roślin owadożernych. Kiermasz był i owszem ale bardzo skromny. Trochę młodych sadzonek D. capensis, D. binata, D. aliciae, kilka niezidentyfikowanych muchołówek oraz niezidentyfikowane marne dzbaneczniki. Wszystko prawdopodobnie wcześniej było hodowlami in vitro. Może były jakieś rarytasy o godzinie 12 tej ale nie podejrzewam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 (edytowane) o szkoda ze sie nie spotkaliśmy bo tez byłem. rzeczywistsze mało roslin ale kupiłem sobie d.binate(bo nie miałem) i muchołówke. Pozdrawiam Edytowane 28 Maja 2007 przez marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi