Skocz do zawartości

Wystawa Roślin Mięsożernych I Storczyków

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że na ten temat jeszcze nic się nie pojawiło, więc informuję, iż w dniach od 11 do 13 maja 2007 w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Wrocławskiego odbędzie się druga wystawa roślin mięsożernych i storczyków.

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Co Ty gadasz specjalnie tam pojechałem bo myslałem ze bedzie cos ciekawego a się okazało ze to jest tylko wystawa storczyków ,a 27 maja będzie wystawa roslin owadorzernych. Czy Nepenti się pojawi??

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem okazję być w niedziele w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu. Wystawy jednak nie było. O 12 była ponoć prelekcja na temat hodowli in vitro. Później był kiermasz roślin owadożernych. Kiermasz był i owszem ale bardzo skromny. Trochę młodych sadzonek D. capensis, D. binata, D. aliciae, kilka niezidentyfikowanych muchołówek oraz niezidentyfikowane marne dzbaneczniki. Wszystko prawdopodobnie wcześniej było hodowlami in vitro. Może były jakieś rarytasy o godzinie 12 tej ale nie podejrzewam.

Odnośnik do odpowiedzi

o szkoda ze sie nie spotkaliśmy bo tez byłem. rzeczywistsze mało roslin ale kupiłem sobie d.binate(bo nie miałem) i muchołówke.

Pozdrawiam

Edytowane przez marrom
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.