Skocz do zawartości

Dzb. Górskie

Mort

Rekomendowane odpowiedzi

Jak można zapewnić dzbanecznikom górskim obniżenie temperatury w nocy??

Czy każdy górski może mieć obniżaną temperature o tyle samo, czy dla każdego trzeba inaczej obniżać??

{{Mam na myśli "ultrahighlandera" np. villosa (8-10) i jakiego kolwiek innego któremu wystarczy 5st.}}

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli stoi w jakimś terra to może dałoby się wkładać mu na noc lód w woreczkach??? Trochę to męczące ale cóż. Droższą opcją moż być montowanie poprostu klimy w terra. Czytałem o czymś takim na forum niemieckim.

Odnośnik do odpowiedzi

latem można wystawić dzbanecznika na np. balkon bo w nocu akura tem spada te kilka stopni

Tak to też jest rozwiązanie, ale chyba dla dzbaneczników o niskich wymaganiach co do wilgotności... No i oczywiście, to rozwiązanie działa tylko latem :D

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej górskie wymagają duuużą wilgotność.

Nie mam balkonu.

Myśle nad wiatraczkami.

Czy taki podójny do chłodzenia dysku byłby OK?

Odnośnik do odpowiedzi

A do piwnicy chyba też by można było w stawić

Wiesz, nosić roślinkę do piwnicy co noc - to może być troszkę męczące, nie uważasz? 8)

A jak nie wiatraczki to można postawić na podłodze (niżej jest chłodniej) koło balkonu i przekręcić klamkę na mikrowentylację (jakkolwiek się to nazywa :D ale wiecie o co chodzi :wink: )

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.