Mort Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Jak można zapewnić dzbanecznikom górskim obniżenie temperatury w nocy?? Czy każdy górski może mieć obniżaną temperature o tyle samo, czy dla każdego trzeba inaczej obniżać?? {{Mam na myśli "ultrahighlandera" np. villosa (8-10) i jakiego kolwiek innego któremu wystarczy 5st.}} Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Obniżamy temperaturę poprzez zamontowanie wiatraczka... Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 Jeśli stoi w jakimś terra to może dałoby się wkładać mu na noc lód w woreczkach??? Trochę to męczące ale cóż. Droższą opcją moż być montowanie poprostu klimy w terra. Czytałem o czymś takim na forum niemieckim. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 16 Lutego 2006 Share Napisano 16 Lutego 2006 A ja polecam termostat, do którego montujemy wiatraczek. On bedzie obniżał temperature na noc i będzie spoko. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 16 Lutego 2006 Share Napisano 16 Lutego 2006 latem można wystawić dzbanecznika na np. balkon bo w nocu akura tem spada te kilka stopni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 16 Lutego 2006 Share Napisano 16 Lutego 2006 latem można wystawić dzbanecznika na np. balkon bo w nocu akura tem spada te kilka stopni Tak to też jest rozwiązanie, ale chyba dla dzbaneczników o niskich wymaganiach co do wilgotności... No i oczywiście, to rozwiązanie działa tylko latem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 16 Lutego 2006 Autor Share Napisano 16 Lutego 2006 Raczej górskie wymagają duuużą wilgotność. Nie mam balkonu. Myśle nad wiatraczkami. Czy taki podójny do chłodzenia dysku byłby OK? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 17 Lutego 2006 Share Napisano 17 Lutego 2006 powinien wystarczyc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 17 Lutego 2006 Share Napisano 17 Lutego 2006 Właśnie o taki wiatraczek mi chodziło... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 A do piwnicy chyba też by można było w stawić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 A do piwnicy chyba też by można było w stawić Wiesz, nosić roślinkę do piwnicy co noc - to może być troszkę męczące, nie uważasz? A jak nie wiatraczki to można postawić na podłodze (niżej jest chłodniej) koło balkonu i przekręcić klamkę na mikrowentylację (jakkolwiek się to nazywa ale wiecie o co chodzi ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 Pisałem już że nie mam balkonu :-( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 A to sorry, moje niedopatrzenie... No ale pomysł chyba głupi nie jest co? mogę go zastosować kiedyś jeśli kupię dzbanecznika górkiego? Czy nigdy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 19 Lutego 2006 Autor Share Napisano 19 Lutego 2006 No nie wiem. Gorskie to juz sa dosc trudne w hodowli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 19 Lutego 2006 Share Napisano 19 Lutego 2006 Fakt, dzbaneczniki górskie są trudne w hodowli, ale efekty są zniewalające... ;] kto hoduje ten wie o cyzm mówie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi