Lat!no Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam mam pytanie o mech w doniczce, ponieważ mam taki dylemat czy go sadzić czy nie ?? Proszę o jakąś rade dodam ze mam dionaea muscipula i jestem jeszcze "zielony" w sprawach hodowli ale roślina już ładnie się zaczyna rozwijać po zimie. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 Jak chcesz, roślinie to nie robi różnicy, tylko pamiętaj żeby mech odrobalić jeśli bierzesz go z podwórka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek102 Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Mech zwiekszy wilgotnośc u rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Weź wyrwij mech z ogrodu. Wstaw do dzbanka na 1 dzien, umocnij go zeby na dno spadł bo inaczej jest szansa ze robaki zostaną. Potem opłucz i wsadź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Albo mozesz poczekać i jeśli masz torf naprawde z torfowców mech sam wyrośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lat!no Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2007 dziękuje za odp. jutro dorwę jakieś ładniejsze okazy z ogrodu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Dużo ryzykujesz, w takim mchu może być sporo robactwa, jak wspomniała szamanka. Najlepiej kupić w nepenti (wkrótce będzie dostępny) lub na giełdzie terrarystycznej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lat!no Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2007 w sumie myślę nad zakupem jakiegoś dzbanecznika jeszcze to może kupie przy okazji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Musisz pamiętać że mech to właściwie tylko kwestia estetyki u roślin. Oczywiście spełnia on także pewne funkcje ( utrzymuje wilgoć). Co do sadzenia mchu to polecam przesadzać ten który otrzymałeś w jednej z doniczek od Nepenti . Mech zabrany z lasu to nie jest dobry pomysł bo aby się pozbyć jego mieszkańców musiałbyś się sporo namęczyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi