Gość Nepenthes Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś kupuje w niemieckim sklepie Wistuba i jeśli tak jaka jest jego opinia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Ja zakupiłem u Wistuby 3 rośliny 4 lata temu: H. folliculata, H. heterodoxa i C. follicularis 'Giant'. Plusy: - dostępność rzadkich gatunków; - bardzo dobry stan roślin - zdrowe, nieuszkodzone i wiele stożków wzrostu. Minusy: - wysoka cena (w tym przypadku 90€) przy jednoczesnym małym rozmiarze roślin (ok. 5 cm średnicy heliamfory, cefalotus 2 cm); - długi czas oczekiwania zarówno na same rośliny (ok. miesiąca), jak i maile. Jednakże ogólnie rzecz biorąc moja opinia jest raczej pozytywna mimo tych kilku wad. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja tam zamawiam gdy jestem w Niemczech, paczka dociera do 2 dni. Jak dostanę dobre świadectwo to mogę tam jechać przez wakacje. Wykupię cały sklep Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 A jest co wykupić... Ja aktualnie będę składać następne zamówienie u Wistuby, jednakże znacznie większe niż to, które opisałem wyżej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biolek Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 Wiem ze p.Andreas przesyla rosliny bez podloza.Ale jak w rzeczywistosci to wyglada??Moze ty cos o tym wiesz Juliusz?Pzdr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 13 Kwietnia 2007 Share Napisano 13 Kwietnia 2007 sa otoczone sphagnum i zapakowane w woreczki foliowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi