Skocz do zawartości

R. Okrągłolistne Na Polesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Oto kilka zdjęć rosiczki okrągłolistnej zrobione w czerwcu ub. roku na Polesiu nad jeziorem Brzeziczne.

Część rosła normalnie na spleji a część trochę na kępkach w wodzie.

A na końcu ja podczas fotografowania rosiczek ;)

post-1673-1176654556.jpg

post-1673-1176654549.jpg

post-1673-1176654568.jpg

post-1673-1176654575.jpg

post-1673-1176654582.jpg

post-1673-1176654606.jpg

post-1673-1176654622.jpg

post-1673-1176654631.jpg

post-1673-1176654662.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś kiedyś czytałem, że ktoś pisał o rosiczkach pływających na kępkach torfu po wodzie, ale osoba która to pisała mówiła, że ie widziała ich. Gratuluje tobie tych zdjęć, naprawde niesamowite. Jedź tam i w tym roku B)

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś kiedyś czytałem, że ktoś pisał o rosiczkach pływających na kępkach torfu po wodzie, ale osoba która to pisała mówiła, że ie widziała ich. Gratuluje tobie tych zdjęć, naprawde niesamowite. Jedź tam i w tym roku B)

Co do pływania na kępkach torfu to raczej nie na tym jeziorze, bo niestety ono zarasta z roku na rok.

Rosiczki szybko się adaptują w miejscach gdzie jest dużo wody więc może to wyglądać jak pływająca kępką torfu.

Ja niestety nie widziałem, ale byłem świadkiem jak rosły praktycznie zanurzone w części w wodzie.

Polecam wizytę na Polesiu, bo jest naprawdę ciekawe i jeszcze nie zdeptane przez turystów.

Owadożernych trochę tam można spotkać a na zachętę zdjęcia z mojej strony

http://www.giejot.pl/galerie/polesie%202006/galeria.html

Odnośnik do odpowiedzi

Wypas :O Bardzo ładne okazy :) Gratulacje??

Ja mam pytanko kiedy można zobacyć rosiczki??? Ja sie szykuje na maj B)

Mysle ze trafisz. Ja bylem na pocz. czerwca.

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie szykuje na wycieczke z Ania :wub: w maju do przeclawia oraz do chotowej, do chotowej mamy zaproszenie od mamy mojej kolezanki z roku, dalem jej kilka roslinek i mnie zaprosila :) podobno ciezko dotrzec do nich wiec przewodni bedzie potrzebny :) fotki zapodam oczywiscie ;)

do przeclawia jedziemy sami :) zbadac teren, na poczatku czerwca bedziemy robic wycieczke z ludzmi z forum do przeclawia :)

mysle ze bedzie niezla zabawa :)

ja, Ania, Seba (znajomy) Poll'em i Mialem2m :) jak na razie jest kaplet ale jak sie cos zwolni to dam znac ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.