Skocz do zawartości

Slonce Swieci - Czyli Wystawiamy Roslinki!

Tomek_

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja również wystawiłem... Jednakże był to wielki błąd. Zapomniałem że osiedle ocieplane jest styropianem. Nie zauważyłem również że w powietrzu latają odłamki tego tworzywa. Co się stało z rosiczkami i tłustoszami?? Można się domyślić... :(

niektóre kawałki zdjąłem pęsetą. Wiele niestety małych nadal tam jest... (może mieć to jakiś wpływ??

Pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też już wystawiłem roślinki na balkon, tylko troszkę się boję, ponieważ w nocy jest trochę zimno a nie chcę stracić roślinek... Co do wody to ja z tym nie mam największego problemu :) Woda descylowana w Kauflandzie kosztuje 2.59 złoty za 5 litrów. Fakt ze musze kupować filtry do kawy aby ja jeszcze raz oczyscic ale to sa grosze :)

Pozdro :*

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, mam do was pytanie... codzień wystawiam roślinki na pole, ale boje się ze czasem moze byc dla nich nie odpowiednia temperatura, więc: Jak jest ile stopni C mogę wystawiać: Dionaea musicupla, Drosera capensis alba, Nepenthes alata/albo purpurowy, Sarracenia...???

Odnośnik do odpowiedzi

Muchołówka jest bardzo wytrzymała na temperature, ale polecam do 10 C.Capensisek też jest bardzo wytrzymały, jednak jego polecałbym od 15 C.Sarracenia identycznie jak muchołówka - te same wymagania.

Dzbanecznika bym nie wystawiał, bo on lubi optymalne temperatury, i dużą wilgotność, a na balkonie tego mu nie zapewnisz.

Odnośnik do odpowiedzi

Kiełki tak nie bardzo bo są wrażliwsze niż dorosłe rośliny, chyba że osłonisz od słońca,. myślę jednak, że w domu będą bezpieczniejsze.

Cytat
Muchołówka jest bardzo wytrzymała na temperature, ale polecam do 10 C.Capensisek też jest bardzo wytrzymały, jednak jego polecałbym od 15 C.Sarracenia identycznie jak muchołówka - te same wymagania.

Dzbanecznika bym nie wystawiał, bo on lubi optymalne temperatury, i dużą wilgotność, a na balkonie tego mu nie zapewnisz.

Co do dzbanka się zgadzam, chociaż troche inaczej bym to ujeła, z resztą nie bardzo. Moje rośliny stoją całodobowo na dworze, w nocy bywało poniżej 5*C i nie widzę żadnych negatywnych skutków.

Edytowane przez szamanka
Odnośnik do odpowiedzi

ja chowam jedynie tlustosze ale tez nie wszystkie i jest ok :) nie mam problemow ;) a z reszta nie chce mi sie nosic ;)

teraz sie wyfanilem i przytachalem sobie mala palete na niej wszystko stoi odizolowane od betonu :) zaraz pewnie pojde je podlac aby na noc nasiakly a jest 15 stopni az :O bo jutro mnie nie ma i dam im max ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.