alterfan Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 Witam! Mam problem z glonami w doniczce z pływaczem. Nieestetycznie to wygląda, a śluz pokrywa małe listki pływacza. Jak się go pozbyć? Opryskiwać czymś??? Bo z przesadzeniem bez glonów będzie problem Dodaję foto: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 w niemal wszystkich doniczkach z U. livida mam glony i to warstwy wieksze niz twoja. zaryzykowalbym stwierdzenie ze jest on pozyteczny poniewaz zapobiega rozrostowi mchu a przynajmniej nie jest szkodliwy. widze ze i twoj livida mieszka z cleistogamusem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 Ja pozbyłem się glonów z mojego subulata var. cleistogamus używając wacików do uszu. Mchy powyrywałem pęsetą i w doniczkach z pływaczami nie rosną ani mech ani nie ma glonów... Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 29 Kwietnia 2007 Share Napisano 29 Kwietnia 2007 . . . jesli koniecznie chcesz sie go pozbyc a nie bawic sie z wacikami etc.: 1.lejesz wode 2. pozwalasz wodzie wyschnac 3. czekasz 12-24h i lejesz kolejny raz 4. powtarzasz zabieg kilkakrotnie i po glonie ani sladu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi