Skocz do zawartości

Nic Nie Wyrasta Z Środka

zziom

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas mam problemy z tą muchołówką: najpierw czerniały liście i pułapki od słońca a teraz żaden nowy liść sie nie pojawia. Zostało 5 rozwiniętych liści a ze środka roślinki nic nie wyrasta. Prosze pomóżcie bo nie chcę żeby mi zgniła i padła.

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast nowego liścia w środku jest biały nalot prosze pomóżcie!!!!

Jeżeli jest to pleśń a wszystko na to wskazuje udaj sie do sklepu ogrodniczego i zakup topsin a nastepnie spryskaj nim mucholowke.

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że gnije bulwa, czego ponad ziemią nie widać. Nie wiem jak to wyglada to trudno powiedzieć. W takim wypadku sytuacja jest bardzo nieciekawa.

Jeżeli to tylko pleśń->Topsin

Jakie ma warunki? Ograniczyłabym troche podlewanie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gnice bulwy może być konsekwencją przelania, u mnie sie tak raz zdażyło.

Jeżeli to faktycznie gnice to możesz przesadzić, usunąć to co gnije i spróbowac uratować jakąś część bulwy(jeśli jest co ratować).

Pozostawione same sobie zgnije całe. Mi sie roslinki uratować nie udało (dawnoooo to było).

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdanim jest to przelanie roślinki . Radze ci najpierw zrobić tak jak paul napisał czyli pójść do sklepu po topsin i spryskaj swoją roślinke . Potem przestań swoją muchołówke podlewać w dużych ilościach i nie zbyt czesto . Ja podlewam swoje muchołówki raz na tydzień niewielką ilością wody i rosną jak na drożdżach . Jedna to kwitła dwa razy pod rząd :):P

Edytowane przez Chicken
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.