Kober Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Co zrobić aby muchołówka miała kródsze ogonki liścia? Prawie na wszystkich zdjęciach muchołówki mają dość kródkie i szerokie listki. A moje są takie długe i cienkie. Czym to może być spowodowane? Czy to może jest normalne? :? (nie jest to aktualne zdjęcie bo teraz znajduje się oczywiście w okresie spoczynku) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Taka to juz odmiana. Jest wiele klonow mucholowek, ktore moga sie roznic nawet szerokoscia blaszki lisciowej, czy iloscia wloskow czuciowych w pulapce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kober Napisano 21 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2006 Tak. Tylko to jest "Red-green". Kupiona w Nepenti A znacznie się różni od tych które widać na zdjęciach na stronie Nepeti. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Nawet red-green wystepuje w wielu odmianach. Widocznie obecnie mielismy tylko te w ofercie. W tym roku planujemy zrobic dokladniejszy podzial, bo np posiadamy kilka klonow red dragon (cale czerwone, czerwono-zielone, z dlugimi pulapkami, ze zwarta rozeta lisciowa itd.) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Może to być akurat taka odmiana, a może potrzebują wiecej światła. Wiem że teraz zima ale pod świetlówka może sie ładnie wybarwić i rosnąć w pułapki nie liście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 ja się zetknołem z tym że muchołowka wytwarza liście długie stojące <latem>i krutkie leżące <wiosną> więc może to jest rozwiązaniem twego problemu ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 To jest taka odmiana "red green" i ten typ tak ma moje tez tak rosną. Ale za to szybo sie rozmnazają mi już po 7 miesiącach z jednej 6 urosło. Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Ale za to jak ładnie wyglada mi sie podobają długie liście, a jak Wam sie to podoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Ja wole raczej muchołówki ze zwarta rozetką, gdyz zajmują mniej miejsca, a pułapki obok siebie wygladaja naprawde ładnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kober Napisano 21 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2006 Uważam tak samo jak Rehderi. Owiele ładniej wyglądaja gdy mają zwartą rozete. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husytka Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 heh moim zdaniem ta roślina ma za mało światła, świadczy o tym nie tylko to, że ma długie ogonki, ale sam fakt, że pułapki są tylko bardzo nieznacznie zabarwione na czerwono Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Ja też kupiłem muchołówke amerykańską na stronce Nepenti i wszystkie płapki są sciśnione, czy czeba na wiosne je rozsadzić ?? :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Ja też kupiłem muchołówke amerykańską na stronce Nepenti i wszystkie płapki są sciśnione, czy czeba na wiosne je rozsadzić ?? :/ Jeśli pułapki są ściśnięte to nawet ładnie wygląda, jak są ściśnięte to znaczy że jest tam sporo roślinek w tej doniczce, jeśli chcesz mieć jakieś sadzonki żeby się z kimś wymienic to możesz je rozsadzic ale ja bym zostawił ładniej wyglada kepka niz pojedyncza roslinka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Wiem o tym ale tam są trzy warstwy płapek jedna na drugiej i te z góry zasłaniają te z dołu :/ Wtedy te z góry są ładne a te z dołu malutkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 Jeśli sa az w takim skupisku to najlepiej je rozdzielić. Jak rozdzielisz je po równo (z tego wynika że sa tam conajmniej 3-4 spore roślinki, zalezy tez jak duża jest doniczka) to bedą bardzo ładnie wygladały ale to dopiero na wiosne jak skończą zimowanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi