Mort Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 W Geancie jest za 2.60 za 5L Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 To chyba lepiej kupic filtr za ok 250-300zl. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 jak kto chce to moge załatwiac 11 l za 5 zl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 U mnie za litr destylowanej jest coś kolo 1,2zl a za 5 litrow jest 5 zl . Ale ciekawy pomysl z ta wlasna fabryka destylki , a ile trzeba czekac na zebranie sie choc czesci wody do niewielkiego naczynia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 kurde drogo macie ja kupuje na benzynowce 11l za 5 zł w Saczu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Rosiczka, troche trzeba czekać, aż woda wyparuje i sie skropli w zbiorniczku, pare dni, tydzien, zależy ile wody chcesz miec. W im cieplejszym miejscu bedziesz przeprowadzała reakcje, tym szybciej uzyskasz efekty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Viego Napisano 24 Lutego 2006 Share Napisano 24 Lutego 2006 A nie szybciej bedzie, jak do wody wsadzimy grzalkę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 24 Lutego 2006 Share Napisano 24 Lutego 2006 ja polozylem na grzejniku i nawet paruje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matijasz Napisano 3 Marca 2006 Share Napisano 3 Marca 2006 Kombinowanie.... Ja mam filtr RO za 250zł i jestem super zadowolony. W 30min mam 5l destylki, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 14 Kwietnia 2006 Share Napisano 14 Kwietnia 2006 A moze by cos takiego dzialalo, bylo by to szybsze niz opisany wczesniej powod , plan wylada nastepujaco do czajnika wlewamy wode i podgrzewamy ja. Z czajnika wydobywa sie para i osadza na naczyniu np. butelce z dziurka Para zmienia swoj stan skupienia na wode i splywa po butelce do naczynia, gdzie zbiera sie czysta woda. Zaznaczam iz nie testowalem tego "czegos" wpadl mi ten pomysl do glowy i chcialem sie dowiedziec co o tym mysla inni pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 Pomysł dobry, dużo wydajniejszy niż tamten wcześniejszy, aczkolwiek wydaje mi się trudniejszy do skonstruowania. Ale potrzeba matką wynalazkow, jak ktos chce to zrobi ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 Moze troche trudniejszy jest, ale na pewno nie jest niemozliwy do wykonania kazdy powinien dac rade pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendelmax Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 Wszystko zależy od posiadanych środków oraz ile tej wody potrzebujemy, a przede wszystkim od tego, czy ma to być oszczędnościowe czy dla zabawy Obawiam się, że destylowanie wody z pomocą czajnika itd. może się okazać droższe niż kupno demineralizowanej Jak się uwziąć to można nawet wilgoć z powietrza skraplać sprężarką z propanem Natomiast pomysł pierwotny z miską i kubkiem bardzo mi się spodobal. To stary sposób na pozyskanie wody w terenach suchych, uczą tego na survivalu Gratuluję wpadnięcia na przeniesienie tej metody w nasze realia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 W sumie to masz racje mendelmax ale rownie dobrze mozna czajnik na piecu polozyc - on tez sie nagrzewa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 Ja myślę że jednak pierwszy pomysł + grzałka był najlepszy Choć przyznam ozii, że Twój bardzo mi się spodobał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi