mendelmax Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 W sumie to masz racje mendelmax ale rownie dobrze mozna czajnik na piecu polozyc - on tez sie nagrzewa No tak, ale wtedy odbierasz z pieca ciepło za które musisz i tak zapłacić Gdy się ma piec taki stary, na węgiel, gdzie i tak cała płyta się grzeje i czego nie wyłapiesz to pójdzie w luft, to spoko, ale już robienie tego kuchenką gazową albo co gorsza elektryczną pochłonie niemałe (w porównaniu z ceną wody w sklepie) środki. W tym świecie nie ma nic za darmo To samo ze stosowaniem grzałki w patencie pierwszym. Poza tym jest on dość niewydajny energetycznie. Naprawdę najlepiej pozwolić, by "się zrobiło samo" Poza tym tak naprawdę to ten patent może mieć dostateczną wydajność, ale musi tez zająć wtedy troszkę przestrzeni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 OZi.. Twój patent przypomina raczej fabryke bimbru...... No to się opłaca..:D:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 $zp!3G, mysle ze do takiej miniprodukcji to jeszcze troche brakuje :: zreszta sam obczaj http://www.bimber.prv.pl/ pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendelmax Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 zreszta sam obczaj http://www.bimber.prv.pl/ O w mordę Bomba :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$zp!3G Napisano 16 Kwietnia 2006 Share Napisano 16 Kwietnia 2006 Stary ja mam taką fabryke.. to mi nie musisz mówić... Dawno nie używana.. no ale jak bedzie trzeba...to czemu nie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auric_Goldfinger Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 A nie szybciej bedzie, jak do wody wsadzimy grzalkę? Jesli ktos ma duze terrarium i potrzebuje wody rowniez do nawilzenia atmosfery to sie zastawi masakryczna iloscia powierzchni do odparowania. Obrot taka wodda bedzie powolny. Jestem zmuszony do korzystania z przegotowanej wody. Gotuje 5 litrow i odstawiam na pare dni mam takich 5 baniakow wiec zanim zuzyje litry reszta zdazy odstac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 A mi sie nie chce pol kilometra na petro (CPN ) biegac wiec bede musial wykorzystac ktoras z tych metod Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 a moze byc woda kapiaca z kaloryferu/grzejnika :?: mieszkam w domu jednorodzinnym i mam centralne wiec woda wiele razy sie grzeje i jest bez kamienia. ok.1,3 litra wody zbiera mi sie w ok. 4 dni wiec podlewam tą wodą moje kwiatki :mrgreen: i rosną jak na drozdzach :mrgreen: mozna taka wodą podlewac tlustosze :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendelmax Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 oj, to raczej nie jest najfajniejszy pomysł. W tej wodzie jest kupe jonów żelaza, miedzi itd. Absolutnie nie jest ona destylowana. Bo zakładam, że skoro woda cieknie z centralnego, to uzupełniacie ją tam wodą z kranu, tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 18 Kwietnia 2006 Share Napisano 18 Kwietnia 2006 Rety jak ja się cieszę że nie mam takich problemów Wodę mam LUX tylko więcej mi roślinek trzeba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość saper333 Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Mam pytanko wodę destylowaną dostnę na stacji paliw ?? Bo ja mam okropnie twardą jak się nie mylę to około 30 GH :neutral: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Dostaniesz u mnie okolo 1 zl za litr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość saper333 Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 a gdzie ty mieszkasz ?? Dalej pytanko aktualne :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Podam np. cenę na stacji BP (wiadomo, że trochę droga ) - 5 l butla kosztuje 6 zł Natomiast w TESCO 5 L kosztuje już tylko 2-3 zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 Ja ostatnio w Tesco kupiłem 25 l, będę miał na zapas A cena za 5l to 2,69 PLN Mają jeszcze taką po 3,60 ale nie wiem czym to się różni... :/ Wprawdzie naklejka na butli jest ładna :mrgreen: (stąd chyba ta cena ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi