Skocz do zawartości

automat do wody destylowanej -domowa robota

pdf100

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to masz racje mendelmax ale rownie dobrze mozna czajnik na piecu polozyc - on tez sie nagrzewa :)

No tak, ale wtedy odbierasz z pieca ciepło za które musisz i tak zapłacić :) Gdy się ma piec taki stary, na węgiel, gdzie i tak cała płyta się grzeje i czego nie wyłapiesz to pójdzie w luft, to spoko, ale już robienie tego kuchenką gazową albo co gorsza elektryczną pochłonie niemałe (w porównaniu z ceną wody w sklepie) środki. W tym świecie nie ma nic za darmo :) To samo ze stosowaniem grzałki w patencie pierwszym. Poza tym jest on dość niewydajny energetycznie. Naprawdę najlepiej pozwolić, by "się zrobiło samo" ;)

Poza tym tak naprawdę to ten patent może mieć dostateczną wydajność, ale musi tez zająć wtedy troszkę przestrzeni ;)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A nie szybciej bedzie, jak do wody wsadzimy grzalkę?

Jesli ktos ma duze terrarium i potrzebuje wody rowniez do nawilzenia atmosfery to sie zastawi masakryczna iloscia powierzchni do odparowania. Obrot taka wodda bedzie powolny. Jestem zmuszony do korzystania z przegotowanej wody. Gotuje 5 litrow i odstawiam na pare dni mam takich 5 baniakow wiec zanim zuzyje litry reszta zdazy odstac.

Odnośnik do odpowiedzi

a moze byc woda kapiaca z kaloryferu/grzejnika :?: mieszkam w domu jednorodzinnym i mam centralne wiec woda wiele razy sie grzeje i jest bez kamienia. ok.1,3 litra wody zbiera mi sie w ok. 4 dni wiec podlewam tą wodą moje kwiatki :mrgreen: i rosną jak na drozdzach :mrgreen: mozna taka wodą podlewac tlustosze :?:

Odnośnik do odpowiedzi

oj, to raczej nie jest najfajniejszy pomysł. W tej wodzie jest kupe jonów żelaza, miedzi itd. Absolutnie nie jest ona destylowana. Bo zakładam, że skoro woda cieknie z centralnego, to uzupełniacie ją tam wodą z kranu, tak?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość saper333

Mam pytanko wodę destylowaną dostnę na stacji paliw ?? Bo ja mam okropnie twardą jak się nie mylę to około 30 GH :neutral:

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio w Tesco kupiłem 25 l, będę miał na zapas :D A cena za 5l to 2,69 PLN :)

Mają jeszcze taką po 3,60 ale nie wiem czym to się różni... :/ Wprawdzie naklejka na butli jest ładna :mrgreen: (stąd chyba ta cena :D)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.