Gość saper333 Napisano 20 Kwietnia 2006 Share Napisano 20 Kwietnia 2006 :smile: ok wielkie dzięki chłopaki[/scroll] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 ja dorwałem sie do darmowego źrudła destylki kumpel ma destylator Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 destylator to dobre uzadzonko napoje z niego tez Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 on ma akurat taki typowo do wody woda jest podgrzewana paruje i sie skrapla Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keriel Napisano 21 Kwietnia 2006 Share Napisano 21 Kwietnia 2006 Mnie rozwalił text babki w aptece: " o nie ma wody destylowanej? Może Krysia naleje z destylatora" a płace 5 zł za litr - a oni sobie to ot tak leja. Już wiecej w aptece nie kupie. Ale zadnego wielkiego hipersupermarketu nie mam a stacje benzynówki musze obczaić. Dlatego na początku dwa razy kupiłem. Natomiast moje experymęty z ta miska i folia to lipa. Wlałem gorącej wody, parowało ze hej. Ale po całej nocy tylko na dnie słoika była woda i to jakaś z paprochami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 22 Kwietnia 2006 Share Napisano 22 Kwietnia 2006 U mnie kolo domu w samochodowym 1 litr kosztyje 1,25 a 5litrow kosztuje 5zl.Chyba podskocze do Tesco skoro tam taniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 22 Kwietnia 2006 Share Napisano 22 Kwietnia 2006 Dobre jest jeszcze to z czajnikiem. Jakieś specjalne urządzenie by się do tego przydało :grin: . Wszystkie metody poprubuje, bo nie mam siana na takie rzeczy jak woda destylowana. :???: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendelmax Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 no to napewno taniej cię wyjdzie płacić za prąd :mrgreen: ja kupuję w auchan 5 litrów po coś koło 5 zł i starcza mi na muchołówkę i dzbanecznika na miesiąc spokojnie, a zwykle nawet na dłużej. Nie jest to jakaś fortuna, a wszelkie inne metody pozyskania wymagające dostarczenia energii wyjdą drożej. Tej wody na skalę przemysłową już się teraz nie destyluje, bo za drogo wychodziło, tylko się strąca wszystko co w niej pływa chemicznie. To najtańsza metoda i radzę się nie łudzić, że z pomocą czajnika będzie taniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keriel Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Może i tak. Ale jak ktoś nie ma kasy a mieszka u rodziców ( bo ma na przykład 16 lat ) to nie płaci rachunków za gaz czy prąd. A za destylke musi zapłacić sam. Taka widze różnice. Osobiście wole kupić. Nie jest to i tyle drogie o ile nie kupije sie jak ja na poczatku 5zł za 1L. Wczoraj kupiłem na benzynce 5L za 6,8zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 ja tez z rodzicami mieszkam i wole nie kozystac z pradu bo i tak doswietlam roslinki jeszcze jakbym zaczol cos kombinowac to by sie wsciekli a za destylke nie place tylko podbieram mamie ma do zelazka a tak na marginesie to i tak duzo placiles bo ja 5L mam chyba za 3.8 chyba mama tyle placila ostatnio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendelmax Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Ja też mieszkam z rodzicami, ale taka socjalistyczna ekonomia mnie nie przekonuje Jak już to kombinowałbym nad energią słoneczną do tego celu itd. Bo wygotowywanie wody to naprawdę czyste marnotrawstwo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Też mieszkam z rodzicami. I mam szczeście ze tata ma w pracy destylator :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 No ja też ze starszymi dziele chate i mnie nie obchodzą rachunki :twisted: A za destylke bym musiał płacić sam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendelmax Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 Ja myślę, że lepiej jednak pogadać z rodzicami i poprosić ich o sponsoring. Mnie starsi kupują tą wodę, bo niecałe 5 zł na miesiąc (a czasem i na dwa) to jednak nie jest jakaś szalona kwota. A celem otrzymywania samemu takowej wody to ja bym jednak myślał nad zaprzęgnięciem jakichś metod naturalnych- mała szklaneczka nakryta lejkiem z wężownicą biegnącą do drugiej szklaneczki i na tą pierwszą skupione promienie słońca. Ale z metod najprostszych i najlogiczniejszych jakie mi na szybko przychodzą na myśl- sączenie. wiadro na biurku, wiadro pod biurkiem i z jednego do drugiego jakiś kawałek materiału. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 23 Kwietnia 2006 Share Napisano 23 Kwietnia 2006 To proponuje nad sloikiem polozyc jakas gabke albo cos takiego zeby zatrzymala ten syf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi