pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Witam, przez pare tygodni testowałem na swoich roslinkach wode destylowaną "domowej roboty" i zauwazyłem ze taka "domowa" dla moich roslinek praktycznie niczym nie ustepuje wodzie z "benzynowki" dlatego chce przedstawić jak zrobic to proste urzadzenie niestety trzeba dosc długo czekac na wode :cry: potrzebne ci: -miska (najlepiej dosc duza) -szklany słoik, kubek cos w tym rodzaju -folia przezroczysta -kamyczek lub cos takieggo -woda kranwka. -szznurek ja k zrobic: do miski na środek dajesz słoik (dobrze jest jak sie go czyms dociazy) wlewasz wode i zakrywasz folią i obwiazyjeszja, na srodek foli dajesz kamyczek i GOTOWE woda parując osadza sie na foli i splywa do słoika PROSTE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 śweietny pomysł. prosty i zarazem dobry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 Dzieki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Zgadza się, to bardzo tania i skuteczna metoda. Zasady i sposoby destylacji są w Polsce raczej dobrze znane i wykorzystywane do zgoła innych celów Można je teraz z powodzeniem stosować do otrzymywania bardzo nisko procentowych destylatów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 wybaczcie ale dopiero co wstalem i jakis taki zaspany jeszcze jestem i to pewnie z tego powodu nie rozumiem za bardzo;p wode trzeba wlac do miski?? i jak ona sie dostanie do sloika skoro bedzie on zasznurowany?? prosze to wytlumaczyc jak 5 latkowi;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 ja zrozumiałem że to na miskę kładziemy folię i zawiązujemy ją sznurkiem i kamień na górę, na folię a słoik otwarty, w środku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 tak folią zakrywamy miskę w której słoik jest na środku a z zewnątrz dajemy kamien tez nasrodku i poprostu woda parując osadza sie na foli i wpada do słoika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 No więc ja też coś takiego robiłem. Tylko troche czasochłonne to jest, ale satysfakcja większa ;] Zamiast kamienia na folii miałem kulke ołowianą Dam taki obrqazek, może ktoś nie ma rozwiniętej wyobraźni: destylacja wody Woda paruje i spływa po folii do słoika ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 chyba sobie to dobrze wyobraziłeś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Dobzre wyobraziłem, ob już dawniej coś podobnego motałem ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Jest to swietny pomysł ale niestety tylko do malej ilosci roslin. ja dziennie zuzywam na podlewanie moich roslin 5L Wody destylowanej :-( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdf100 Napisano 18 Lutego 2006 Autor Share Napisano 18 Lutego 2006 racja wiem ale co zrobic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazi Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 ja dziennie zuzywam na podlewanie moich roslin 5L Wody destylowanej to skąd ty mort bierzesz ta wode idzie zbankrutować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 mort, ja wcale sie nie dziwie ;] przy tylu roslinkach co ty masz to 5 L sie mało wydaje ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 18 Lutego 2006 Share Napisano 18 Lutego 2006 Jest to swietny pomysł ale niestety tylko do malej ilosci roslin.ja dziennie zuzywam na podlewanie moich roslin 5L Wody destylowanej :-( Mort - a ile Ty masz tych roślin i skąd masz takie ilości wody ??? może wiesz, gdzie tanio kupić ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi