tomciowy Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 oto kilka fot makro robionych fuji s5000 + filtr hoya HMC super uv[0] + soczewka 10 dioptrii zdjecia robione z wolnej reki lub oparte o cos ''naturalnego'' niedlugo dodam foty z obiektywu (jak wkoncu kupie ) uwagi i porady mile widziane kropelki na lisciu tlustosza 'weser' : mucha : wnetrze pulapki mucholowki: krople rosiczki: wiecej juz niedlugo:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 to sie nie udaje - perpektywa i makro do siebie nie pasuja np na mucholowka mucha ruszona jest i ziarno widac 10 dioptrii to jak pisalem baardzo duzo za ta kase kupil bys tuleje i heliosa ;p efekt byl by lepszy ;p pomniejszenie do D... mucholowka nawet ładne szkoda ze takie nieostre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciowy Napisano 4 Maja 2007 Autor Share Napisano 4 Maja 2007 tak z ostrością mam wielkie problemy ponieważ: po 1 nie posiadam statywu więc ciężko bez niego robić foty makro po 2 jednak nie jest to aparat przystosowany do takich rzeczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciowy Napisano 4 Maja 2007 Autor Share Napisano 4 Maja 2007 oto foty robione dzisiaj mysle ze nieco lepsze od tamtych. nieco mniejsze zblizenia ale chyba bardziej efektowne.. ocencie sami. na fotach przedstawiona jest dzika jaszczurka z mojego ogrodu.. odziwo wreszcie ja jakos dorwalem z aparatem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Zwinka samczyk te pierwsze nawet ok a drugie fotka jak fotka ....makro =0 ale ładna jaszczureczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 tomciowy. ładne fotki, ale to nie kategoria makro ;] Zdjęcie makro wbrew pozorom jest bardzo trudno zrobić, szczególnie dosyć ciężką lustrzanką. Każde drgnięcie ręki powoduje nieostrość i rozmazanie obrazu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciowy Napisano 4 Maja 2007 Autor Share Napisano 4 Maja 2007 tak zgadzam sie te 2gie co wstawilem to raczej nie naleza do makro.. ale np ta muche bym juz zaliczyl.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meewosh Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 to i ja sie dorzuce jesli chodzi o ziarno to kazda dodana optyka do aparatu bedzie robic takie rzeczy wiec zdejmij UV lub wytlumacz po co ci to, ja robilem z reki ale pozniej mnie reka bolala no i musisz robic foty jak przy strzelaniu (na wdechu) mozna kupic tripod czyli maly statyw na 3 nozkach, jak zalozysz heliosa to bedzie jeszcze trudniej bo heliosow nie produkowano z soczewkami organicznymi i w plastikowych obudowach wiec koniec obiektywu bedzie ciezki trenuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 a od kiedy ziarno zalezy od optyki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 ja ja wczoraj widzialem jak jechalem przez rezerwt w przeclawiu (bagna przecławskie) co prawda rosiczek nie bylo ale sphagnum widzialem niestety nie dalem rady jej foty zrobic bo sie schowala :/ wycieczka super, rowerki 10+km w jedna strone z Ania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meewosh Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 a od kiedy ziarno zalezy od optyki? od dawna, im wicej zalozysz dodatkow to tracisz na jakosci, wystarczy juz zalozyc jakis tani filtr polaryzacyjny i widac dropy zapytaj sie na forach fotograficznych to ci powiedza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkel Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 (edytowane) od dawna, im wicej zalozysz dodatkow to tracisz na jakosci, wystarczy juz zalozyc jakis tani filtr polaryzacyjny i widac dropy zapytaj sie na forach fotograficznych to ci powiedza http://pl.wikipedia.org/wiki/Ziarno_%28fotografia%29 Utrata na jakosci=/= ziarno Edytowane 5 Maja 2007 przez unkel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 5 Maja 2007 Share Napisano 5 Maja 2007 Mi sie podoba Nienawidzę much w takim rozmiarze te włosy na plecach :blink: Ale jaszczurka śliczna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi