mmandi Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Wczoraj wybrałem się na małą wycieczkę w poszukiwaniu polskich owadożernych i prosze - oto efekt Tłustosz dwubarwny Rosiczki ogrągłolistna i długolistna Storczyk plamisty i jakieś grzbki (???) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Wow Gratuluję znaleziska! My na Śląsku jeszcze niestety nie znaleźliśmy nic... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 skad wiesz, ze dwubarwny, a te anglice to raczej intermedie, chyba, ze dopiero wychodza im dorosle liscie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 14 Maja 2007 Autor Share Napisano 14 Maja 2007 skad wiesz, ze dwubarwny, a te anglice to raczej intermedie, chyba, ze dopiero wychodza im dorosle liscie. dwubarwny wg książki o tym miejscu, zbacze jeszcze jak będą kwitły; a rosiczki to wszystkie 3 gatunki tam są Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 Innymi słowy szukajcie a znajdziecie Miło, że można wciąż znaleść owadożęry w naturze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fremik Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 to jest to, zwłaszcza tłustosze w naturze... i ja niedługo wybieram się na pobliskie torfowiska bo wiem, że na 100% są tam CP Pozdro bardzo fajne zdjęcia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 (edytowane) Ja miałam się wybrać zobaczyć rosiczki, ale dzień przed wizytą ktoś wykupił ten teren i.......połowe z tego skosili Ps. storczyk jest mięsożerny?? z tego co słyszałam to owady wpadają do kielicha i zapylają, a potem wylatują ??? Edytowane 14 Maja 2007 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 (edytowane) gryzon - rosiczki sa chronione, niszczenie roslin chronionych jesto przestepstwo ja ciagle szukam w srode jade 2 raz do przeclawia, juz jedno oczko wodne znalazlem ijeszcze raz zajrze moze zle patrzylem bylem w plesnej w prywatnym ogrodzie botanicznym i widzialem u. vulgaris i d. rotundifolia mmandi - gdzie dokladnie sa te torfowiska ? dlaczego masz Tarnów wpisany ? Edytowane 14 Maja 2007 przez Tomek_ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Napisano 21 Maja 2007 Share Napisano 21 Maja 2007 A w którym z miast zagłębia to znalazłeś??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Heimdal, dlaczego jeszcze nic nie znalazłeś?? Ja mam stanowisko rosiczek 3 km ode mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 Mało jest zdjęć tłustoszów na naturze - naprawde fajne foty mmandi . PS.Znacie jakieś torfowisko z rosiczkami w okolicach Piaseczna, Warszawy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capoeirista4 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 U mnie niedaleko też jest las, gdzie rosną rosiczki- niestety nie mam czasu żeby się wybrać i poszukać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 4 Czerwca 2007 Share Napisano 4 Czerwca 2007 Ja mam fotki znalezionych przeze mnie tłustoszy w Tatrzańskim Parku Narodowym ale nie mogę ich zamieścić bo są na komórce a nie mam kabelka żeby ją podłączyć do kompa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 17 Czerwca 2007 Share Napisano 17 Czerwca 2007 Właśnie wróciłem z wycieczki szkolnej z zakopanego i znowu znalazłem stanowisko tłustosza alpejskiego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 20 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2007 A w którym z miast zagłębia to znalazłeś??? Dąbrowa Górnicza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi