olekdom Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 Jezus Maria!!! Powariowali!!! Przyznajcie się- ile wygraliście w totolotka?? :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 18 Maja 2007 Autor Share Napisano 18 Maja 2007 szczerze to zapytaj ile mamy debetu na koncie bo to raczej w ten deseń Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 Jestem pełen podziwu tak szybko Skąd wy macie kasę?? Napadacie na spożywczaki albo biedraki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinki9999 Napisano 19 Maja 2007 Share Napisano 19 Maja 2007 Naprawde super...Podziwiam.Ja mam jedna ale szykuje małe terarium dla muchołowek To raczej bierze sie z napadow na sklepy z roslinkami :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 19 Maja 2007 Autor Share Napisano 19 Maja 2007 Musimy rozgraniczyć co będzie w terrarium otwartym a co w bardziej zamknietym ... oczywiście trzeba wymyślic wentylację .. lae na to jeszcze chwila Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Maja 2007 Share Napisano 19 Maja 2007 Bardzo podoba mi się ten wasz powiększony zielony parapet !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 19 Maja 2007 Autor Share Napisano 19 Maja 2007 jak narazie wszystko ładnie rośnie ..... rozwija się ...... wybarwia .... staramy się ... czytamy wszystko co się da ... myślimy nad terrarium i musimy podzielić co wilgotno co bardzo wilgotno co w pełnym słońcu co w rozproszonym .... dużo tego ale myślę że warto jak dotrzymamy większość do przyszłego roku i dalej będą się rozwijać to będziemy bardzo zadowoleni z siebie każda roślinka jest dla nas indywidualna i ważna ... poświęcamy im dużo czasu musimy się jeszcze zaopatrzyć w środki grzybo - bójcze tak na wszelki wypadek ... oraz inne środki doraźne .... do tego jeszcze nie doszliśmy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Maja 2007 Share Napisano 19 Maja 2007 To prosze o jakies wskazowki co do dna i tworzywa...Juz mam reszte szybek i zaczynam klejenie To jest temat o roślinach PYSIÓW, przejżyj dział techniczny i ewentualne załóż temat tam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Ojeju Ile roślin Jeszcze aktualizacje dobrze ze nie hoduje juz roslin bo dojdę do takiego stanu jak wasz za 3-4lata Jeszcze raz gratuluje teraz życzę wam duzo słoneczka zeby roślinki się wybarwiły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 (edytowane) Roślinki super... Ale jedna uwaga - chyba zbyt dużo wody macie w małych muchołówkach. Na zdjęciu widać że poziom wody wyraźnie przekracza połowę doniczki ;O pozdro ;] Edytowane 20 Maja 2007 przez L0rD4rK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Usunąłem cześć postów ze względu na brak powiązania z tematem, jeżeli ktoś chce dyskutować na temat budowy terrarium proszę o założenie tematu w dziale technicznym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s0-Vicky Napisano 20 Maja 2007 Share Napisano 20 Maja 2007 Musze przyznać, że naprawde jest co podziwiać. Ja zacząłem tą zabawe w zeszłym roku w Październiku (nie najlepsza pora roku, wiem) ale z poziomu nasion i narazie mam baaardzo małe sadzoneczki w porównaniu do Twoich ale jestem podwójnie dumny z siebie, bo wychowałem je od "zarodka" a nie od kupionych sadzonek! Jeszcze raz gratuluje i życze dużo słońca żeby utrzymać tą hodowle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 20 Maja 2007 Autor Share Napisano 20 Maja 2007 SETH dzięki za oczyszczenie tematu a ogólnie to jak na razie wszystko idzie w dobrą stronę .... nie zapeszamy ale .... cóż można na razie powiedzieć co do satysfakcji z hodowli to mamy wysiane kilkanaście doniczek i już coś w pierwszych pojawia się zielonego jakieś małe capensisy pasja dalej się rozwija ... wracamy do domu to pierwsze doglądamy naszej hodowli wstajemy rano to samo wieczorem doświetlamy i kontrolujemy wycinamy suche itd zastanawiamy się poważnie nad zakupem filtra do odwróconej osmozy ... po pewnym czasie się wróci .... może mała destylarka hmmm ale to wszystko w fazie pomysłów i projektów .... na razie projekt terrarium 2 częściowe z doświetlaniem i wentylacją .... ale muszę jeszcze sporo na ten temat poczytać aby było dobre cieszymy się że jest tu sporo osób które cieszą się razem z nami i życzą powodzenia ... a jeszcze bardziej cieszy że jest sporo takich co starają się pomóc amatorom w ich pasji ..... no niestety czasem się zdarzają ZAZDROŚNICY .... ale .... no cóż widać bez takich świat nie będzie istanił Będziemy dokładać nowe fotki w miarę rozwoju i wzrostu naszej hodowli wiem że jak się uda przejść pierwszy okres zimowania to już będzie więcej doświadczenia i będzie można powiedzieć że jest nieźle ale to jeszcze sprawa przyszłości w końcu w domu mamy jeszcze ponad 110 roślin nie wspominając balkonu istny LAS może fotki też kiedyś się pojawią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 Dziś dojdą 2 fotki ... naszego nowego nabytku z 21.05.2007 oraz fotki sadzonek ponadto dziś wieczorem będziemy robić wysiewy bo mamy 5 rodzajów nowych nasionek to nasz 2 wysiew a z pierwszego mamy już milimetrowe Capensisy i jak wszystko będzie dobrze to może jutro dojdzie znowu partia muchołówek do adaptacji natomiast w sobotę zrobimy fotki reszty roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 darlingtonia i cefaloptusa kupiliśymw sklepie z gadami w Krakowie ... gość to przywozi z czech ... ale nie tanie to to jest Gratuluje kolekcji, te rosliny ze slaska to posrednio od nas, te z czech rowniez, teraz zapraszamy bezposrednio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi