Skocz do zawartości

Pysiowa Kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Musimy rozgraniczyć co będzie w terrarium otwartym a co w bardziej zamknietym ... oczywiście trzeba wymyślic wentylację .. lae na to jeszcze chwila :D

Odnośnik do odpowiedzi

jak narazie wszystko ładnie rośnie ..... rozwija się ...... wybarwia .... staramy się ... czytamy wszystko co się da ... myślimy nad terrarium i musimy podzielić co wilgotno co bardzo wilgotno co w pełnym słońcu co w rozproszonym .... dużo tego ale myślę że warto :)

jak dotrzymamy większość do przyszłego roku i dalej będą się rozwijać to będziemy bardzo zadowoleni z siebie

każda roślinka jest dla nas indywidualna i ważna ... poświęcamy im dużo czasu

musimy się jeszcze zaopatrzyć w środki grzybo - bójcze tak na wszelki wypadek ... oraz inne środki doraźne .... do tego jeszcze nie doszliśmy.

Odnośnik do odpowiedzi

To prosze o jakies wskazowki co do dna i tworzywa...Juz mam reszte szybek i zaczynam klejenie :D

To jest temat o roślinach PYSIÓW, przejżyj dział techniczny i ewentualne załóż temat tam.

Odnośnik do odpowiedzi

Roślinki super... Ale jedna uwaga - chyba zbyt dużo wody macie w małych muchołówkach. Na zdjęciu widać że poziom wody wyraźnie przekracza połowę doniczki ;O pozdro ;]

Edytowane przez L0rD4rK
Odnośnik do odpowiedzi

Usunąłem cześć postów ze względu na brak powiązania z tematem, jeżeli ktoś chce dyskutować na temat budowy terrarium proszę o założenie tematu w dziale technicznym.

Odnośnik do odpowiedzi

Musze przyznać, że naprawde jest co podziwiać. Ja zacząłem tą zabawe w zeszłym roku w Październiku (nie najlepsza pora roku, wiem) ale z poziomu nasion i narazie mam baaardzo małe sadzoneczki w porównaniu do Twoich ale jestem podwójnie dumny z siebie, bo wychowałem je od "zarodka" a nie od kupionych sadzonek! :D

Jeszcze raz gratuluje i życze dużo słońca żeby utrzymać tą hodowle ;)

Odnośnik do odpowiedzi

SETH dzięki za oczyszczenie tematu

a ogólnie to jak na razie wszystko idzie w dobrą stronę .... nie zapeszamy ale .... cóż można na razie powiedzieć

co do satysfakcji z hodowli to mamy wysiane kilkanaście doniczek i już coś w pierwszych pojawia się zielonego :) jakieś małe capensisy :)

pasja dalej się rozwija ... wracamy do domu to pierwsze doglądamy naszej hodowli

wstajemy rano to samo

wieczorem doświetlamy i kontrolujemy

wycinamy suche itd

zastanawiamy się poważnie nad zakupem filtra do odwróconej osmozy ... po pewnym czasie się wróci .... może mała destylarka hmmm ale to wszystko w fazie pomysłów i projektów .... na razie projekt terrarium 2 częściowe z doświetlaniem i wentylacją .... ale muszę jeszcze sporo na ten temat poczytać aby było dobre

cieszymy się że jest tu sporo osób które cieszą się razem z nami i życzą powodzenia ... a jeszcze bardziej cieszy że jest sporo takich co starają się pomóc amatorom w ich pasji ..... no niestety czasem się zdarzają ZAZDROŚNICY .... ale .... no cóż widać bez takich świat nie będzie istanił :P

Będziemy dokładać nowe fotki w miarę rozwoju i wzrostu naszej hodowli

wiem że jak się uda przejść pierwszy okres zimowania to już będzie więcej doświadczenia i będzie można powiedzieć że jest nieźle ale to jeszcze sprawa przyszłości

w końcu w domu mamy jeszcze ponad 110 roślin nie wspominając balkonu :)

istny LAS :)

może fotki też kiedyś się pojawią :)

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dojdą 2 fotki ... naszego nowego nabytku z 21.05.2007

oraz fotki sadzonek :)

ponadto dziś wieczorem będziemy robić wysiewy bo mamy 5 rodzajów nowych nasionek :)

to nasz 2 wysiew a z pierwszego mamy już milimetrowe Capensisy :)

i jak wszystko będzie dobrze to może jutro dojdzie znowu partia muchołówek do adaptacji :)

natomiast w sobotę zrobimy fotki reszty roślin :P

Odnośnik do odpowiedzi

darlingtonia i cefaloptusa kupiliśymw sklepie z gadami w Krakowie ... gość to przywozi z czech ... ale nie tanie to to jest :(

Gratuluje kolekcji, te rosliny ze slaska to posrednio od nas, te z czech rowniez, teraz zapraszamy bezposrednio :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.