PYSIE Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 Ok dziękuję .... zapewne pojawimy się w Świętochłowicach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 (edytowane) doświadcznie nabywamy z czasem ... tego się nie da przeczytać wiemy że porywamy się na wiele ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie siedzi terra narazie odeszło na plan dalszy ... ale jest nadal w pomysłach do wykonia na przyszłość .. pewnie przed zimą ... i tak pewnie wyląduja tam same dzbnaki i sarracenie jak narazie parapet spisuje się znakomicie .. roślinki ładnie rosną i się wybarawiają ...cephalotus zamieszkuje balkon i lodówkę i śliczne zaczyna odżywać nadal dużo czytamy i chodzimy do ogrodu botanicznego na rozmowy z ludźmi którzy tam pracują przy owadożernych ... ponadto złapaliśmy kontakt do profesora który pisał pracę na temat dzbaneczników i mamy się z nim spotkać .. co do destylki to narazie kupujemy w markecie w bańkach po 5l ... ale też czasem ide do znajomych do laboratorium zatankować ze 3-5 baniaczków po 5l z destylarki jaka tam stoi docelowo jak wszystk obędzie szło tak jak idzie i kolekcja będzie się rozwijać ... i oczywiście przetrzyma 1 zime pomyślimy może o filtrze do odwróconej osmozy .... (nie będze dyskutował na temat ceny bo firma mojego ojca tym handluje) .... mam nadzieję że wszysko bedzie szło ok bo staramy się im zapewnić jak najlepsze warunki średnia wilgotność dobowa ok 65 % min 49% max 89 % docelowo jak będzie terra to tam będa tropiki dla tych co tego wymagają południowe okno .... + doświetlanie przez min 3-6 h hmmm koszty to jest powód do wielu dyskusji na tym forum odpowiem tak: czy Ci co maja ładne samochody to się nad tym zastanawiają ?? czy poprostu chcą mieć ładne ..i nie raz ich na to nie stać ... nas też nie raz nie stać ale ..... ale nas to strasznie cieszy i złapaliśmy bakcyla pasja ... może minie może przerodzi sie w coś innego ... ale jak narazie trwa i intensywnie się rozija co prawda jest gaszona przez zadrośników który zamiast pomagać wolą dogryzać i dyskustowac na około ... ale olewka jak tylko nam sie podoba to super ale jak jeszcze jest kilka innych os którym się podoba i potrafią to dcenić to SUPER SUPER zobaczymy za rok .... może nam sie nie uda ... a może się uda najważniejszy jest optymizm a tego nam nie brakuje pozdrawiamy PS to odpowiedź dotycząca postu który był wyżej ... ale ktoś go usunął ...szkoda tam akurat nie było nic złego ... Edytowane 23 Maja 2007 przez PYSIE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeo Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 i TAK trzymać PYSIE!!! na prawdę wspaniała kolekcja....co do zazdrośników...powiem tak: niektórzy powinni się zastanowić nad tym co piszą, bowiem ciągle popełniają jeden i podstawowy błąd....można by rzec historia lubi się wracać..jednemu (nie będę wymieniał nicku ) już zarzucano że nie posiada odpowiedniego przygotowania..no i najwyraźniej przeszkadzała ta gotówka w wygrywaniu licytacji.....wszelkie opinie pozostawcie sobie drodzy zawistni forumowicze ..to tyle odnośnie tego wątku.....a PYSIE...PYSIE niech nadal powiększą swą kolekcję czego im życze:).... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc3l Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Ja myśle, że tu nie ma zazdrośników, tam mi się przynajmniej wydaje. Chyba wszyscy cieszą się z wami. Bardzo ładne rośliny, najbardziej podoba mi się Nepenthes hookeriana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 23 Maja 2007 Autor Share Napisano 23 Maja 2007 Bardzo miło czytać takie komentarze ... szkoda tylko, że po mojej wypowiedzi kilka zostało usuniętych z tego tematu .... ?? hmm czy znowu ktos się czegos obawiał ?? tak czy inaczej z tymi co nam sprzyjają trzymamy sztamę i napewno chętnie będziemy się wymieniac okazami i udostepnimy źródło roślin i informacji jakie nam się uda zdobyć Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 ja sie zastanawiam dlaczego moja zostala usunieta :\ nie wiem co bylo z nia nie tak, byla na temat i nie łamała regulaminu, ta pewnie tez bedzie skasowana Pysie - bo tutaj mamy powrot do cenzury, jak komuś cos nie pasuje to kasuje jak leci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 23 Maja 2007 Autor Share Napisano 23 Maja 2007 (edytowane) ja sie zastanawiam dlaczego moja zostala usunieta :\ nie wiem co bylo z nia nie tak, byla na temat i nie łamała regulaminu, ta pewnie tez bedzie skasowana Pysie - bo tutaj mamy powrot do cenzury, jak komuś cos nie pasuje to kasuje jak leci Otóż cofnęliśmy się w czasie i znowu działa cenzura, ale coz... Edytowane 24 Maja 2007 przez PYSIE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 no to ja napisze jeszcze raz to co bylo wczesniej i nieslusznie usuniete ilość roślin imponując, ale czy idzie za tym doswiadczenie ? czy dacie sobie rade z taka kolekcja ? w 2 osoby to lżej ps, skad macie wode destylowana ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszG Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Nie wiem o jaka wiadomość chodzi i jaka była skasowana, ja usunąłem kilka wypowiedzi, ale dlatego że nie były związane i z tematem. Jeżeli były to wypowiedzi nie skasowane przeze mnie i według Ciebie niesłusznie prosze o PW. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 24 Maja 2007 Autor Share Napisano 24 Maja 2007 nie ma już sprawy .... ale fak post Tomka został usunięty .... bo jak widać moja wypowiedź kilka postów wyżej tyczy sie tego co on teraz napisał ponownie .... chodzi o wypowiedź odnośnie doświadczenia, destylki itp a na marginesie dziś wreszcie dojdą fotki Heliamphory oraz 2 nowych rosiczek Drosera rubripetala i Drosera hamiltonii może też uda nam się zrobić fotki tych malych sadzonek muchołówek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 25 Maja 2007 Share Napisano 25 Maja 2007 O rany ile roślin!!!! Ja po roku mam kilka razy mniej. Parapet niesamowity a ten wielki dzbanecznik też robi wrażenie.Fajnie będzie wyglądał jak mu nowe dzbanki sie pojawią. Musiał sporo kosztować. Ja nie podlewam destylowaną wodą już chyba od pół roku i wszytsko rośnie jak należy. Używam przegotowanej i odstanej wody, może wy też spróbujcie (przynajmniej z tymi mniej wymagającymi roślinkami), ale to też zależy od miejscowości. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 17 Lipca 2007 Autor Share Napisano 17 Lipca 2007 (edytowane) Niebawe foto bedzie uzupełnione o rośliny których nie ma albo o nowe foto. Ale zapraszam do naszego spisu roślin i "Pysiarium" Edytowane 18 Lipca 2007 przez PYSIE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Jak na początek,to naprawdę zadziwiająca kolekcja... Świetne rośliny I widzę,że ciągle coś nowego dochodzi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi