Piotrek879 Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 (edytowane) Witam wszystkich, w tym wątku zamierzam prezentować moje fotki jedynej roślinki owadożernej jaką posiadam czyli Drosera Capensis. Nie będę zamieszaczł tutaj zwykłych zdjęć, będą to zdjęcia wyjątkowe i mam nadzieje że sie spodobają. Na początek jedno zdjęcie. Pozdrawiam. Edytowane 19 Września 2007 przez Piotrek879 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czatol Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 No ładne, czekam na następne (rośliny i zdjęcia). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 mi osobiście fotka nie wpadła w oko niby makro ale widać ze robione z wolnej ręki ponieważ jest rozmazana (fotka ) najlepiej chyba komar wyszedł pracuj dalej zawsze kiedyś coś wyjdzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 No jasne że z wolnej ręki, zdjecie nie jest rozmazane po prostu ostrość jest tylko na owadzie. przy dużych powiększeniach GO jest bardzo mała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 GO bedzie wieksze jezeli przyslone dasz na minimum, im wieksza liczba przy f tym mniejsza przyslona i wieksza GO nie dawaj na forum tylko na fotosika bo mniejsza kompresja jest jakosc zdjecia - tragiczna kup statyw koszt to ok 20 zl plus wysyłka jaki masz aparat ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 18 Maja 2007 Autor Share Napisano 18 Maja 2007 hehe statyw mam ale nie wyobrażam robić zdjęć macro ze statywu jesli chodzi o mm różnicy gdzie ma być ostrość. Zdjęcie robione na przesłonie f8 więc u mnie max. Mam aparat Fuji S5600 dodatkowo obiektyw od Zenita. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 a jakie ISO ? wogole podaj wszystkie parametry i jak robiles, swiatlo itp makro sie powinno robic wlasnie ze statywu, tym bardziej jak sie ma heliosa gdzie licza sie minimetry daj jeszcze raz to zdjecie glupie pytanie - jak podpioles obiektyw ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 18 Maja 2007 Autor Share Napisano 18 Maja 2007 (edytowane) Rosiczka stała na stole na dowrze świeciło słońce była to ok godzina 17 zdjecie bez lampy ISO 100 1/100 f8 ognisowa 33 mm ale dla mojego apratu nie wiem ile tj na FF Obiektyw nie jest podpięty przerobiłem go troche jest lekki i idealnie pasuje mi w obiektyw wiec moge go trzymać nie sprawia mi to najmniejszego problemu. Istnieje jeszcze możliwość podpięcia przez pierścień odwrotnego mocowania daje link do zdjęcia http://images20.fotosik.pl/355/6e22be2c8a5f7638.jpg Edytowane 18 Maja 2007 przez Piotrek879 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 18 Maja 2007 Share Napisano 18 Maja 2007 Oj czepiacie się szczegółów ;P Mi sie to zdjecie podoba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 28 Maja 2007 Autor Share Napisano 28 Maja 2007 Kolejne fotki Chyba będzie kwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 no teraz to fotki całkiem sympatyczne mam nadzieję ze następne będa jeszcze lepsze pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 28 Maja 2007 Share Napisano 28 Maja 2007 Śliczny pęd kwiatowy - "mały włochatek" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 Śliczny pęd kwiatowy - "mały włochatek" świntuchy :: teraz to foty sa całkiem dobre nie mam sie do czego przyczepic ps. parametry sa ok a myslales nad statywem ? odwrocone obiektywy maja to do siebie ze maja stala ogniskowa, wiec odleglos od fotografowanego obiektu jest ta sama zawsze (z tego co wiem) reka czasami ciezko jest ustawic a byle jaki statyw zamontowac i dac wlacznik czasoway na 1s i bedzie super Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek879 Napisano 29 Maja 2007 Autor Share Napisano 29 Maja 2007 Z tym statywem to troche dziwnie probowałem ale wole z ręki, statyw jest mało poręczny. żeby ostrość zlokalizować musze kombinować, roślinką kręcić w tą i z powrotem. Jak ktoś ma dobrą metode na robienie zdjęć makro ze statywem to niech sie pochwali Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 jesli jest słabe swiatlo i czas jest 1/30 przy f2,8 iso 100 to zdjecie nie wyjdzie, chyba ze dasz 200 i 1/20 ale masz ziarno i zdjecie ruszone, złapac ostrość z reki jak jest niewielki wiatr i swiatlo nienajmocniejsze to prawdziwa sztuka, ja robie tylko ze statywu (mam malutki "hama" chyba na teleskopach) ja przesuwam aparat a nie roslinke wiem mniej wiecej jaka ma byc odległośc i gitara Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi