morganoo Napisano 21 Maja 2007 Share Napisano 21 Maja 2007 (edytowane) Tak więc pierwszą roślinkę owadożerną kupiłem rok temu - muchołówka regular form W tym roku zainteresowałem się na większą skalę i obecnie przez ok. 3 tygodni zdobyłem 6 roślinek są w różnym stanie zdrowia - część pochodzi z superkarketów , ale mam nadzieję , że przy starannej opiece będą z nich piękne okazy ! Tak więc : Drosera capensis : Dionaea muscipula "Regular form : Dionaea muscipula "GIANT" S. catesbaei x alata Nepenthes x ventrata (?) Edytowane 23 Maja 2007 przez morganoo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Maja 2007 Share Napisano 21 Maja 2007 No bardzo ładny początek Purpurea bardzo ładna przede wszystkim jak dla mnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganoo Napisano 21 Maja 2007 Autor Share Napisano 21 Maja 2007 No bardzo ładny początek Purpurea bardzo ładna przede wszystkim jak dla mnie Dzięki :: Też mi się chyba podoba najbardziej z całej kolekcji Przepraszam , za marną jakość zdjęć, ale niestety nie posiadam odpowiedniego aparatu Jutro powinien dołączyć ventrata zamówiony w nepenti Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 21 Maja 2007 Share Napisano 21 Maja 2007 Tak to jest Sarracenia purpurea ssp. venosa. Dzbanek to z pewnością nie N. tobaica. To jest N. x ventrata.lub jakaś inna mieszanka z N. vectrosa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganoo Napisano 22 Maja 2007 Autor Share Napisano 22 Maja 2007 (edytowane) Nowe foty : Ventrata Dzbanki : Widok na parapet : Moje trzy dzbaneczniki : Zapraszam do komentowania, porad Edytowane 23 Maja 2007 przez morganoo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mid85 Napisano 22 Maja 2007 Share Napisano 22 Maja 2007 Ładna kolekcyjka Byle tak dalej, pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganoo Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 (edytowane) Kilka nowych zdjątek Akwarium dla dzbaneczników i modliszki : Samiczka S.Gastrica L6 niestety coś stało się z jej okiem podczas transportu.. mam nadzieję, że wkrótce wróci do siebie zapraszam do komentowania Edytowane 31 Maja 2007 przez morganoo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Fajne akwa, ale roślinki nie ugotują się tam? Stoi na parapecie z tego co widzę. Mam prośbę zmniejszaj zdjęcia bo gdy jest ich dużo tak jak tu teraz temat ładuje się osobom z wolniejszym łączem takim jak mi ponad 10 minut Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganoo Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 ok przepraszam, postaram się pomniejszyć je jak tylko znajdę chwilkę. Temperatura to ok. 25 stopni , wentylacja wiatraczkiem , lekko uchylona pokrywa, raz na czas całkiem ściągam pokrywę. Na razie akwarium jest takie prowizoryczne troszkę, niedługo planuję je udoskonalić jak znajdę chwilę czasu oczywiście pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi