Skocz do zawartości

Rozmnażanie

xszymonx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

5 cm, a mogę odcięty liść położyć na normalnej ziemi od kwiatków czy koniecznie musi być torf

Edytowane przez xszymonx
Odnośnik do odpowiedzi

mam muchołówke Regular form i nie wiem jak ją mogę rozmnożyć. Podpowiecie coś??

Ja podobną muchołówkę rozsadziłem i z jednej miałem 5 :). Jednak jedna się nie przyjęła. Rozsadziłem je już ponad 3 tyg temu i wypuszczają już nowe listki.

Jednak u mnie było więcej kłączy, a u Ciebie jest chyba tylko jedno. Wiec musisz troszke poczekać. Jak będziesz widział, że liście wychodzą z dwóch mijsc, to oznacza, ze możesz rozsadzić, ponieważ każde kłącze ma swój system korzeniowy

polecam moją galerie, gdzie zobaczysz moją pierwotną rosłinkę, oraz rośinkę- córke -> po rozsadzeniu

http://nepenti.pl/forumpl/index.php?showtopic=5152&

Odnośnik do odpowiedzi

Z nasion, bulwa sama się czasem dzieli (możesz też ją przeciąć na pół, ale nie słyszałam, by ktoś to praktykował) lub przez sadzonki liściowe :)

Hehe, ja dostałem od kumpla zupełnie bezlistną muchołówkę regular form(niezimowaną, niezadbaną i ogólnie), tak więc była sama bulwa, pociąłem ją na 3 części i choć zadna nie miała ani jednego korzonka, a rosną jak zwariowane :P

Edytowane przez Capoeirista4
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.