Skocz do zawartości

Roczna Drosera All Red

Rekomendowane odpowiedzi

witam. oto moja droserka.. nowe liscie sie jeszcze nie wybarwily ale rosiczka juz ma apetyt :)

(kliknac zeby powiekszyc)

IMGP0202.jpg

troche niepokoi mnie to pnięcie w góre i pozostawianie suchych lisci na dole. czy taka smieszna łodyga "główna" jest normalna? czy moze powinienem przesadzic ją tak zeby ta czesc znalazla sie pod powierzchnia?

IMGP0203.jpg

a tutaj jakis mały knajdek rośnie. jeszcze nie wiem co to bo ma 2 mm ale moze cos z niego bedzie :D.

IMGP0204.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie się wybarwia :) Moje allredy mają dopiero po kilka milimetrów.

Gdy kliknąłem na powiększenie ostatniego zdjęcia to wyskoczył mi taki komunikat:

"Tylko dla dorosłych

Dalsze strony zostały uznane przez użytkowników lub administratora za zawierające treści przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich (mających ukończone 18 lat). Strony te zawierać mogą w szczególności treści o tematyce erotycznej, a także treści drastyczne lub inne przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich. Decydując się na zapoznanie z treścią tych stron, czynisz to na własną odpowiedzialność."

Nie wiedziałem że owadożery mogą mieć erotyczne treści :D

Odnośnik do odpowiedzi

capensis tak ma że robi się z niego "palemka"

oto co zrobiło sie z moją, ma już 3 lata co najmniej, całkiem możliwe że więcej, tak bliżej pięciu.

9172442186a07d1dm.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem co wyjdzie z tego zielonego kłębuszka :D. btw. ta mniejsza rozetke moge przesadzic? jest tam praktycznie od poczatku wiec troche boje sie ze moze miec zaplatane korzenie.

Odnośnik do odpowiedzi

jak chcesz to przesadz, roslinka młoda to nie bedzie miala polątanych korzeni. a jezeli nawet to capensisowi specjalnie nie zaszkodzi jak jakis korzeń boczny sie urwie.

przy przesadzaniu roślin w Nepenti dostawałem czasem doniczkę w której było kilka dużych capensisów , te to dopiero były poplątane.ale da się je rozdzielić, tylko nie można za mocno ciągnąć żeby nic nie urwać.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.