Skocz do zawartości

Pierwsze Rosiczki ... !?

Bartek.noga

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej starej doniczce którą poświęciłem już na straty myśląc że już nic nie wyrośnie pojawiło się ok.5 małych jednakowych trój listnych roślinek ok. 1mm. Niewiem czy to są jakieś rośliny których nasiona mogły by być w torfie czy rzekome rosiczki.

W doniczce z tymi nasionami pojawiły się glony więc z góry spisałem ich los na niepowodzenie,lecz ku memu zdziwieniu coś jest...lecz co?

Dlatego proszę was, Hodowców roślinek zaczynających od nasion o opis pierwszych roślinek oraz o wyrażenie opini na temat tego co zaobserwowałem. :)

Odnośnik do odpowiedzi

młode rosiczki tak wyglądają: ecf136f5d11348cbm.jpg

z tym że ten listek z kropelkami jest najmłodszy. często w doniczce sa jakieś gratisy, w sklepie zdarza się tak że kwitnąca rosiczka stoi obok innych na sprzedaż i nasiona sie przesypują.

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zamieść zdjęcie wówczas będzie łatwiej ocenić co masz w doniczce :). "Chyba" wszystkie rosiczki od małego przypominają już dorosłe rośliny, więc jeśli widzisz coś na kształt owadożernego liścia to są na pewno jakieś owadożery.

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj już nie mam wątpliwości...w mojej pierwszej doniczce wyrósł pierwszy kiełek i jest to Capensis :D

Jeszcze wczoraj nie byłem dokońca pewien czy to jednak to,ale dzis to już historia...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.