fly guy Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 Kilka ciekawych kształtów (wybarwienie kapturów u mnie ciągle bardzo marne): Ciekawsze pułapki u muchołówek: DM 'Dentate" DM 'Cross Teeth" (ten kultywar czasem tak ma) DM '"Triton" DM "Sawtooth" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 14 Maja 2020 Autor Share Napisano 14 Maja 2020 Kapturnice z dziś (tarasowe): Sarracenia leucophylla Escambia County, near Pensacola,Florida Sarracenia oreophila (słabiutko jak na taką wiosnę i ten gatunek) Sarracenia flava var. cuprea Sarracenia flava var. rubricorpora Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 15 Maja 2020 Share Napisano 15 Maja 2020 U mnie jeszcze nawet nie wykształciły jeszcze dzbanów, o kolorach nie wspominając. Pierwsze będą Oreophile, a leucophylla stoi jeszcze w spoczynku... w tym tempie ta to się chyba rozwinie z końcem czerwca dopiero. Twoje są już nieźle wybarwione. W szklarni na pewno byłoby szybciej i lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 25 Maja 2020 Autor Share Napisano 25 Maja 2020 U mnie S. leucophylla w zeszłym roku najładniejsze liście wypuściła w październiku także ten. Kapturnice trzymane w szklarni u mnie oczywiście rosną szybciej i ładniej, ale pułapki są wręcz miękkie. Wolę jednak te tarasowe, no i oczywiście o wiele przyjemniej się je obserwuje podczas "łowów". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 25 Maja 2020 Share Napisano 25 Maja 2020 Eee... październik nie brzmi za fajnie. Liczę, że gdzieś z końcem lipca doczekam się ładnych dzbanków u S. leucophylla, ale zobaczymy, może dwa miesiące być jej za mało. Koniec sierpnia też byłby nie najgorszy, bo jeszcze ze 2 miesiące byłoby co pooglądać. 'Dentate' ująłeś tak, że wygląda, jakby pułapki miała na zielonym drucie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi