Skocz do zawartości

Moj Pierwszy Pajaczek Kedzierzawy

4rafko4

Rekomendowane odpowiedzi

Davvid napisał:
Ja miałem ptasznika - Gromostele Red L8 Samiczke... Zdechła ;( [*]

Mama ją Przekarmiła... Tak mi się zdaje...

a wyjechałem aby na miesiąc...

ptasznika nie mozna przekarmic..

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Gość Ronin Albus
  morganoo napisał:
ptasznika nie mozna przekarmic..

Różne krążą opinie. Pewne jest to że zdrowy pająk sam wie ile ma zjeść i kiedy przestać. Mam kilka ptaszników i nigdy nie zauwazyłem u nich "przekarmienia". Gdy są najedzone żarcie może im po głowie skakac a one nic sobie z tego nie robią. Fakt, pająk który ma apetyt i dużo je ma większy odwłok. Gdy taki "napompowany"pająk wlezie sobie po ściance terrarium i niedajboże spadnie wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo że przy upadku pęknie mu odwłok. To może być rzeczywisty powód smierci. W przekarmienie nie wierze.

Odnośnik do odpowiedzi

Ronin Albus napisał:
Różne krążą opinie. Pewne jest to że zdrowy pająk sam wie ile ma zjeść i kiedy przestać. Mam kilka ptaszników i nigdy nie zauwazyłem u nich "przekarmienia". Gdy są najedzone żarcie może im po głowie skakac a one nic sobie z tego nie robią. Fakt, pająk który ma apetyt i dużo je ma większy odwłok. Gdy taki "napompowany"pająk wlezie sobie po ściance terrarium i niedajboże spadnie wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo że przy upadku pęknie mu odwłok. To może być rzeczywisty powód smierci. W przekarmienie nie wierze.

Dokładnie tak . Słyszałem również o problemach z bezpłodnością (chyba nie potwierdzonych) - bądź szybszą śmiercią spowodowaną szybszym metabolizmem , ale samo karmienie owada - Zdrowa karmówką nie może go uśmiercić :) no chyba, że pokarm jest agresywniejszy i większy :D

Odnośnik do odpowiedzi

• 8 months later...

ja mam od 2 tygodni GENICULATE L3 i chyba zbliża sie nastepna wylinka bo odwłok czarnieje:) wiecie ile czasu potrzeba jeszcze żeby moj pajączek był juz gdzies L7\6

Edytowane przez lolek16
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  4rafko4 napisał:
Oto ciag dalszy moj pajaczek juz jest L6 wiec piknie wyglada hehe

oto i focia :]

< ale malutki i ładny ;) moja Marcela jest trochę większa :) ale jest strasznie wybredna pod względem jedzenia ....

wasze ptaszniki też mają takie nawyki ??? ^_^:D ... >

Odnośnik do odpowiedzi

Jakto wybredna ??

Moj pajaczek dostaje pinki i mu chyba smakoja bo je je od czasu do czasu dostanie jakas muche i sie trzyma hehe

Odnośnik do odpowiedzi

4rafko4 napisał:
Jakto wybredna ??

Moj pajaczek dostaje pinki i mu chyba smakoja bo je je od czasu do czasu dostanie jakas muche i sie trzyma hehe

< no widzisz :) ogólnie to karmie ją świerszczami, ale bywa taki okres, że nawet jak już długo nic nie je to .... świerszcza nie ruszy, więc daje jej karaczana i rzuca sie na niego jak szalona ...... :D heh ... i tak to wygląda ;) >

Odnośnik do odpowiedzi

lolek16 napisał:
ile byś za nie chciał??

Zapomnialem dodac ze odbior wylacznie osobisty poniewaz chce sprzedac kedziora razem z terrarium.

Kedzierzawy L8 + terrarium 30x30x30 - 60zł

Smithi L5 - 30zł

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.