morganoo Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Ja miałem ptasznika - Gromostele Red L8 Samiczke... Zdechła ;( [*] Mama ją Przekarmiła... Tak mi się zdaje... a wyjechałem aby na miesiąc... ptasznika nie mozna przekarmic.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 czyli ciekawe co to bylo Davvid ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ronin Albus Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 ptasznika nie mozna przekarmic.. Różne krążą opinie. Pewne jest to że zdrowy pająk sam wie ile ma zjeść i kiedy przestać. Mam kilka ptaszników i nigdy nie zauwazyłem u nich "przekarmienia". Gdy są najedzone żarcie może im po głowie skakac a one nic sobie z tego nie robią. Fakt, pająk który ma apetyt i dużo je ma większy odwłok. Gdy taki "napompowany"pająk wlezie sobie po ściance terrarium i niedajboże spadnie wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo że przy upadku pęknie mu odwłok. To może być rzeczywisty powód smierci. W przekarmienie nie wierze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganoo Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Różne krążą opinie. Pewne jest to że zdrowy pająk sam wie ile ma zjeść i kiedy przestać. Mam kilka ptaszników i nigdy nie zauwazyłem u nich "przekarmienia". Gdy są najedzone żarcie może im po głowie skakac a one nic sobie z tego nie robią. Fakt, pająk który ma apetyt i dużo je ma większy odwłok. Gdy taki "napompowany"pająk wlezie sobie po ściance terrarium i niedajboże spadnie wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo że przy upadku pęknie mu odwłok. To może być rzeczywisty powód smierci. W przekarmienie nie wierze. Dokładnie tak . Słyszałem również o problemach z bezpłodnością (chyba nie potwierdzonych) - bądź szybszą śmiercią spowodowaną szybszym metabolizmem , ale samo karmienie owada - Zdrowa karmówką nie może go uśmiercić no chyba, że pokarm jest agresywniejszy i większy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) ja mam od 2 tygodni GENICULATE L3 i chyba zbliża sie nastepna wylinka bo odwłok czarnieje:) wiecie ile czasu potrzeba jeszcze żeby moj pajączek był juz gdzies L7\6 Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez lolek16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 25 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2008 Oto ciag dalszy moj pajaczek juz jest L6 wiec piknie wyglada hehe oto i focia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Oto ciag dalszy moj pajaczek juz jest L6 wiec piknie wyglada hehe oto i focia < ale malutki i ładny moja Marcela jest trochę większa ale jest strasznie wybredna pod względem jedzenia .... wasze ptaszniki też mają takie nawyki ??? ... > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Jakto wybredna ?? Moj pajaczek dostaje pinki i mu chyba smakoja bo je je od czasu do czasu dostanie jakas muche i sie trzyma hehe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Jakto wybredna ?? Moj pajaczek dostaje pinki i mu chyba smakoja bo je je od czasu do czasu dostanie jakas muche i sie trzyma hehe < no widzisz ogólnie to karmie ją świerszczami, ale bywa taki okres, że nawet jak już długo nic nie je to .... świerszcza nie ruszy, więc daje jej karaczana i rzuca sie na niego jak szalona ...... heh ... i tak to wygląda > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Moj smithi L5 i kedzior L8 jedza wszystko co dostana ;p Nie chce ktos kupic moich pajakow ? Niestety brak czasu na zajmowanie sie nimi ;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 ile byś za nie chciał?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 A ja znalazłem fotke mojej Gieni L4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 to na pewno nie jest l4/;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 ile byś za nie chciał?? Zapomnialem dodac ze odbior wylacznie osobisty poniewaz chce sprzedac kedziora razem z terrarium. Kedzierzawy L8 + terrarium 30x30x30 - 60zł Smithi L5 - 30zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi