Skocz do zawartości

Moj Pierwszy Pajaczek Kedzierzawy

4rafko4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Gość Ronin Albus
ptasznika nie mozna przekarmic..

Różne krążą opinie. Pewne jest to że zdrowy pająk sam wie ile ma zjeść i kiedy przestać. Mam kilka ptaszników i nigdy nie zauwazyłem u nich "przekarmienia". Gdy są najedzone żarcie może im po głowie skakac a one nic sobie z tego nie robią. Fakt, pająk który ma apetyt i dużo je ma większy odwłok. Gdy taki "napompowany"pająk wlezie sobie po ściance terrarium i niedajboże spadnie wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo że przy upadku pęknie mu odwłok. To może być rzeczywisty powód smierci. W przekarmienie nie wierze.

Odnośnik do odpowiedzi

Różne krążą opinie. Pewne jest to że zdrowy pająk sam wie ile ma zjeść i kiedy przestać. Mam kilka ptaszników i nigdy nie zauwazyłem u nich "przekarmienia". Gdy są najedzone żarcie może im po głowie skakac a one nic sobie z tego nie robią. Fakt, pająk który ma apetyt i dużo je ma większy odwłok. Gdy taki "napompowany"pająk wlezie sobie po ściance terrarium i niedajboże spadnie wtedy istnieje wieksze prawdopodobieństwo że przy upadku pęknie mu odwłok. To może być rzeczywisty powód smierci. W przekarmienie nie wierze.

Dokładnie tak . Słyszałem również o problemach z bezpłodnością (chyba nie potwierdzonych) - bądź szybszą śmiercią spowodowaną szybszym metabolizmem , ale samo karmienie owada - Zdrowa karmówką nie może go uśmiercić :) no chyba, że pokarm jest agresywniejszy i większy :D

Odnośnik do odpowiedzi

• 8 months later...

ja mam od 2 tygodni GENICULATE L3 i chyba zbliża sie nastepna wylinka bo odwłok czarnieje:) wiecie ile czasu potrzeba jeszcze żeby moj pajączek był juz gdzies L7\6

Edytowane przez lolek16
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Oto ciag dalszy moj pajaczek juz jest L6 wiec piknie wyglada hehe

oto i focia :]

< ale malutki i ładny ;) moja Marcela jest trochę większa :) ale jest strasznie wybredna pod względem jedzenia ....

wasze ptaszniki też mają takie nawyki ??? ^_^:D ... >

Odnośnik do odpowiedzi

Jakto wybredna ??

Moj pajaczek dostaje pinki i mu chyba smakoja bo je je od czasu do czasu dostanie jakas muche i sie trzyma hehe

Odnośnik do odpowiedzi

Jakto wybredna ??

Moj pajaczek dostaje pinki i mu chyba smakoja bo je je od czasu do czasu dostanie jakas muche i sie trzyma hehe

< no widzisz :) ogólnie to karmie ją świerszczami, ale bywa taki okres, że nawet jak już długo nic nie je to .... świerszcza nie ruszy, więc daje jej karaczana i rzuca sie na niego jak szalona ...... :D heh ... i tak to wygląda ;) >

Odnośnik do odpowiedzi

ile byś za nie chciał??

Zapomnialem dodac ze odbior wylacznie osobisty poniewaz chce sprzedac kedziora razem z terrarium.

Kedzierzawy L8 + terrarium 30x30x30 - 60zł

Smithi L5 - 30zł

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.