blindek Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 oto fotki mojego akwa, prosze o komentarze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Możesz je opisać trochę? Ile litrów,oświetlenie,roślinność, plany na przyszłość wyglądało by estetycznej gdybyś opisał. Mi się podoba. Bardzo mądrze zrobiłeś układac kamienie na spód, będziesz w ten sposób wiedział jaki jest poziom wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 (edytowane) Krzysiek - lepszym sposobem sprawdzenia poziomu wody bylo by usypanie ich wiecej kolo scianki a gdzie wentylacja ? co to jest to miedzy kamieniami a torfem ? jaki torf dales ? bo widze 2 rodzaje co to za zielsko ?? mech ? co to za kamienie ? nie wapienie jakies ? ps. foty rob jak jest ciemno, wlacz oswietlenie roslin, i foty rob bez flasha bedzie lepiej wygladac Edytowane 30 Maja 2007 przez Tomek_ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindek Napisano 30 Maja 2007 Autor Share Napisano 30 Maja 2007 wentylacja jest w górnej pokrywie pomiędzy kamieniami a torfem jest agrowłuklina jest troche torfu spaghum i trofe zwyłego torfu tak to mech te duże to wapienie i rozzyspany keramzyt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_ Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 a jaka ta wentylacja ? ta pokrywka mala co sie pokarm przez nia sypie ? wapienie usun!!!! jaki to mech ? tylko nie mow ze z lasu .... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindek Napisano 30 Maja 2007 Autor Share Napisano 30 Maja 2007 tak ta pokrywka jest cały czas otwartA OK USUNE nie to jest mech kupiony w ogrodniczym tylko nie pamiętam jak sie nazywa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Akwa całkiem fajne. Moim zdaniem niepotrzebnie trzymasz w nim capensisa i muchołówkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindek Napisano 30 Maja 2007 Autor Share Napisano 30 Maja 2007 trzymam je żeby było ładniej Tomek a czemu nie moge mieć wapieni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Jak dla mnie ładne, ale dzbanka bym tam nie trzymał -> inne warunki a do tego nie mieści się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Wapienie mają odczyn zasadowy i są łatrwo rozpuszczalne wobec czego odkwasza ci torf w terra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 30 Maja 2007 Share Napisano 30 Maja 2007 Ile to jest litrów??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubuś_8 Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Mi osobiście się podoba ale : 1) jak koniecznie chcesz mieć tam dzbanka to wsadz go w pojemnik bez dziurek i oszczędnie podlewaj, tak w podłożu zalejesz go.... 2) po co agrowłuklina ?? 3) otwarta przykrywka to niestety zamało nalepiej kup tani wiatraczek do procka 4) tak jak wcześniej napisano wyjmij wapienie 5) możesz wysypać po troszku np. żwirkiem akwarystycznym np. kwarcowym fr. 3-5mm (np) ale ogólnie efekt ładny Ps.Tomek nie jeżdzij po nim tak !!!!! możesz powiedzieć to spokojnie .... pozdrawiam Kuba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindek Napisano 31 Lipca 2007 Autor Share Napisano 31 Lipca 2007 agrowłuklina jest po to żeby rośliny nie stały w wodzie teraz zmieniłem pokrywke i jest szyba i z każdej strony śą dosyć duże szpary oto terra po zmianach: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 31 Lipca 2007 Share Napisano 31 Lipca 2007 No teraz po zmianach według mnie zdecydowanie lepije , z tego co widze to nie wygląd jest lepszy ale też się rośliny tam dobrze czuja bo widze że się łądnie rozrastają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blindek Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 na trzeciej fotce jest muchołówka red dragon możecie mi powiedzieć czemu ona rośnie tak do góry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi