Skocz do zawartości

Prokto - Galeria Roślinek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

będę się starał umieszczać w miarę regularnie zdjęcia moich roślinek. Niestety jakoś tak wychodzi, że zawsze jak się zabiorę do zdjęć to w aparacie baterie siadają... więc nowe zdjęcia będą się pojawiać, ale powoli :).

Spatulata:

gallery-24043310-500x500.jpg

nowe:

gallery-25410829-500x500.jpg

->niektóre trochę bardziej zielone są, zobaczymy jak podrosną :)

Tokaiensis

gallery-25366233-500x500.jpg

->wypuszcza pęd kwiatowy :)

Kwitnąca D. PulchellaxNitidula: (zdziwiło mnie, że zakwitła bo przyszła pocztą w opłakanym stanie)

gallery-25159658-500x500.jpg

->tu zbliżenie na kwiatek

gallery-25159659-500x500.jpg

-> a tu na roślinkę

Podrośnięte siewki Capensis:

gallery-24043307-500x500.jpg

A tu Coccicoulis klon 1:

gallery-24043308-500x500.jpg

nowa:

gallery-25410831-500x500.jpg

->roślinka z fotki wyżej to ta po prawej, niestety zdjęcie słabo mi wyszło i nie widać na nim pędu kwiatowego :).. wrzucę nowe jak zrobię lepsze.

Siewki D. burmani nowe:

gallery-25410830-500x500.jpg

Na razie to tyle, niedługo pojawi się więcej roślinek :)

edit: nowe zdjęcia jak obiecałem. nie podpisałem doniczek po wysianiu nasion i nie jestem pewien czy to napewno te gatunki, ale te wyżej raczej się zgadzają.

mam jeszcze w jednej doniczce 3 roślinki dielsianę lub znowu spatulatę, wrzucę później

Edytowane przez Prokto
Odnośnik do odpowiedzi

Honey napisał:
Ładne... Widzę,że najbardziej lubisz rosiczki... Czekamy na dalsze fotki...

Tak, najbardziej lubię rosiczki. Na razie czekam aż siewki podrosną (mam zasiane jeszcze 3 nowe gatunki, ale jeszcze nic się nie pojawiło) potem poprzesadzam i skleję podstawkę na wymiar pod wszystkie roślinki, a potem pomyślę nad rozwojem hodowli :), może więcej pigmejek? Mam jeszcze 2 muchołówki.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.