Skocz do zawartości

Prokto - Galeria Roślinek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

będę się starał umieszczać w miarę regularnie zdjęcia moich roślinek. Niestety jakoś tak wychodzi, że zawsze jak się zabiorę do zdjęć to w aparacie baterie siadają... więc nowe zdjęcia będą się pojawiać, ale powoli :).

Spatulata:

gallery-24043310-500x500.jpg

nowe:

gallery-25410829-500x500.jpg

->niektóre trochę bardziej zielone są, zobaczymy jak podrosną :)

Tokaiensis

gallery-25366233-500x500.jpg

->wypuszcza pęd kwiatowy :)

Kwitnąca D. PulchellaxNitidula: (zdziwiło mnie, że zakwitła bo przyszła pocztą w opłakanym stanie)

gallery-25159658-500x500.jpg

->tu zbliżenie na kwiatek

gallery-25159659-500x500.jpg

-> a tu na roślinkę

Podrośnięte siewki Capensis:

gallery-24043307-500x500.jpg

A tu Coccicoulis klon 1:

gallery-24043308-500x500.jpg

nowa:

gallery-25410831-500x500.jpg

->roślinka z fotki wyżej to ta po prawej, niestety zdjęcie słabo mi wyszło i nie widać na nim pędu kwiatowego :).. wrzucę nowe jak zrobię lepsze.

Siewki D. burmani nowe:

gallery-25410830-500x500.jpg

Na razie to tyle, niedługo pojawi się więcej roślinek :)

edit: nowe zdjęcia jak obiecałem. nie podpisałem doniczek po wysianiu nasion i nie jestem pewien czy to napewno te gatunki, ale te wyżej raczej się zgadzają.

mam jeszcze w jednej doniczce 3 roślinki dielsianę lub znowu spatulatę, wrzucę później

Edytowane przez Prokto
Odnośnik do odpowiedzi

Ładne... Widzę,że najbardziej lubisz rosiczki... Czekamy na dalsze fotki...

Tak, najbardziej lubię rosiczki. Na razie czekam aż siewki podrosną (mam zasiane jeszcze 3 nowe gatunki, ale jeszcze nic się nie pojawiło) potem poprzesadzam i skleję podstawkę na wymiar pod wszystkie roślinki, a potem pomyślę nad rozwojem hodowli :), może więcej pigmejek? Mam jeszcze 2 muchołówki.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.