Skocz do zawartości

Proszę O Pomoc Z Nasionkami

animo18

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie już spory czas temu nasionka muchołówki amerykańskiej zasadziłem je i nic z tego nie wychodzi. I nie wiem czy to z mojej winy czy po prostu trzeba długo czekac aby coś wyrosło?? Zastosowałem się do instrukcji jakie są na stronie nepenti ale wydaje mi się że nie wszystko tam napisali. Więc jeśli mógłby mi ktoś powiedziec np jak długo czekac na wzrost roślinki, jak głeboko sadzic nasionka, i ogólnie wszystkie istotne informacje na ten temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Stratyfikacja zwiększa kiełkowalność u nasion starszych... przy młodych nasionach nie jest konieczna. Można przeprowadzić ją "na sucho" i "na mokro" - umieszczając nasiona w temp. 0-10 stopni np. w woreczku strunowym ("na sucho") lub w doniczce, na torfie ("na mokro"). Ta ostatnia metoda przynosi zwykle najlepsze rezultaty... Czy możesz opisać warunki w jakich je trzymasz?

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już będę wiedział dzięki za pomoc i proszę o trochę wyrozumiałości bo naprawde po raz pierwszy 'bawię" się w rosiczki

Edytowane przez animo18
Proszę o używanie opcji "Edytuj" - Poll :)
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.