marc3l Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 W niebezpieczeństwie owady składają jaja (tak mi się przynajmniej wydaje). Moja rosiczka złapała wielką muche, która złożyła sporo jaj. Czy w takiej sytuacji pozbywacie się jaj i muchy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesprim Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Nie wydaje mi się by niebezpieczeństwo było powodem złożenia jaj bo to bezsensowne z ewolucyjnego punktu widzenia, czy jesteś pewien, że to jaja a nie... coś innego? :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc3l Napisano 2 Lipca 2007 Autor Share Napisano 2 Lipca 2007 Nie wydaje mi się by niebezpieczeństwo było powodem złożenia jaj bo to bezsensowne z ewolucyjnego punktu widzenia, czy jesteś pewien, że to jaja a nie... coś innego? :: To na 100% jaja. Może z wysiłku spowodowanego próbą uwolnienia się owad składa jaja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PNS Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 Każde zwierze w ciąży gdy umiera, to składa jaja. Nie, ja pozwalam je trawić rosiczcce, wszak to bomby energetyczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc3l Napisano 3 Lipca 2007 Autor Share Napisano 3 Lipca 2007 Ja wolałem się tego pozbyć, niektóre były na łodydze i nie zostałyby strawione, więc nie chciałem, żeby się to potem rozpełzło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi