ArturMaly Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 (edytowane) Oto kilkadziesiąt zdjęć moich kapturnic, większość dopiero dotarła do mnie w czwartek więc nie są w jakimś wspaniałym stanie: Widok na 1szą doniczkę: 01.Sarracenia leucophylla 'Schnell's Ghost' 02.Sarracenia flava var. rubricorpora x purpurea ssp. venosa var. burkei 03.Sarracenia alata 04.Sarracenia purpurea ssp purpurea 05.Sarracenia alata red tube Edytowane 21 Lipca 2007 przez ArturMaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 06.Sarracenia flava var. flava Widok na 2gą doniczkę 07.Sarracenia x 'Juthatip Soper' 08.Sarracenia farnhamii 09.Sarracenia hybride 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 (edytowane) 10.Sarracenia psittacina 11.Sarracenia moorei 12.Sarracenia rubra ssp gulfensis I to było by na tyle ze zdjęciami Niektóre wyszły lepiej inne gorzej, ale ogólnie powinno być dobrze Zapraszam do komentowania... Do moderacji: Zamieściłem w 3postach bo inaczej nie pokazywało by wszystkich grafik... Edytowane 14 Lipca 2007 przez ArturMaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Trza przyznać że łądne roślinki choć pistacina słabo wybarwiona, no flava malutka ... ale ogólnie mi się podobają. Wszystkie trzymane na zewnątrz i w jednej doniczce ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 Większość(9) do mnie dopiero przed wczoraj dotarła, trzymane w 2, 30cm doniczkach w domku... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 nareszcie ktos, kto ma najwiecej kapturnic. rosliny ladne, ale ta leucophylla x mitchelliana, wyglada bardziej na leucophylla Schnell's Ghost pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 14 Lipca 2007 Autor Share Napisano 14 Lipca 2007 (edytowane) @Josyn możliwe, ale kupowałem ją jako leucophylla x 'Mitchelliana'... A temu nie chciały mi się czerwone żyłki wybarwić Teraz kombinuję jak zrobić osłonę przed wiatrem, aby zostawić roślinki na zewnątrz... Edytowane 14 Lipca 2007 przez ArturMaly Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Fajne roślinki tylko pozazdrościc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Dokladnie, bardzo ladne roslinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 Gratuluje pieknych okazow. Bardzo dobrze zrobiłes ze wyniosłes i zrobiłes roslinką zdjęcia na ładnym naturalnym tle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Naprawdę piekne! Mam prośbę, mógłbyś jeszcze jakieś fotki kapturnicy numer 9? Mam podobną, jeżeli nie identyczną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Heimdal, a czego dokładnie u tej kapturnicy chcesz fotki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 15 Lipca 2007 Share Napisano 15 Lipca 2007 Zależałoby mi na paru fotkach od góry i od tyłu kapturka Ew. na dole jak rośnie, tzn. miejsce z którego wychodzą pułapki jak wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturMaly Napisano 15 Lipca 2007 Autor Share Napisano 15 Lipca 2007 Heim, tutaj masz fotki: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Roślinki mi sie podobają. Myslę,że po czasie bedą coraz piękniejsze,ale... nie podoba mi się pomysł trzymania ich "zbiorowo". Za jakiś czas bedą się mieszać a nie edziesz miał za bardzo jak ich rozdzielić,bo pozaczepiają się korzeniami... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi