gad2000 Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 chciałbym wystawić moje rosie na dworek ale czy muszę je jakoś najpierw stopniowo przystosować ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Ja dałem od razu Tylko nie podlałem przez 3 dni, a przy takiej pogodzie woda szybko paruje i padły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Ja jak postawiłe je od razu to po tygodzniu wyschly kropelki trawienne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 (edytowane) teraz nie wystawiaj! jest gorąco a w dodatku niebo jest bezchmurne. poczekaj ze 2 dni aż się upały skończą. Roślinę można w miarę bezkarnie przenieść ze stanowiska jaśniejszego w ciemniejsze, w drugą stronę grozi to uszkodzeniem liści. Najlepiej będzie je wystawić jak na niebie będzie trochę chmur, wtedy rośliny będą miały szansę się przystosowac do silniejszego światła. Albo wystaw je popołudniu, jak słońce nie będzie takie ostre. Niedawno swoje rośliny wystawiłem na balkon, jak jest takie mocne światło to przykrywam szklarenkę firanką żeby się nie przypaliły. Edytowane 16 Lipca 2007 przez MarcinS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 (edytowane) ok ja wystawie jutro bo jakoś u mnie słońce tak nie daje i znalazłem miejsce gdzie nie świeci tak mocno więc sprobuje postawie je na podstawku i zobaczymy co będzie mam nadzieje że sie nie spalą. muszę dla nich zrobić jakoś szklarnie czy coś żeby miały bardziej wilgotno ?? Edytowane 16 Lipca 2007 przez gad2000 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 rosiczkom pomoze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 ja mam moje 13 godzin na pelnym sloncu ( w nocy tez sa na dworze ) - nic im nie jest poza gorszymi kropelkami i staly sie czerwone z zielonych pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 rosiczkom pomoze ale co ?? chodzi ci że szklarnia im pomoże ??? mam zrobić ta szklarnie ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 duza wilgotnosc im nie zaszkodzi tylko pomoze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 a z czego zrobić taka szklarnie ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 ze szkła albo starego akwarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 :glare: nie mam ani szkła ni akwarium wiec chyba muszę sobie odpuścić a jak podstawie na podstawku keramzytem to mam szanse że sie nie spala ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 ja mam 3 akwaria ale 1 jest w uzytku a reszta stoi sobie na strychu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 16 Lipca 2007 Autor Share Napisano 16 Lipca 2007 a kit postawie na podstawku z duża ilością wody i keramzytu najwyżej nie beda miały kropelek w co byście na moim miejscu zrobili ??? ___________ Edytuj posty ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 nie wystawiaj teraz w żadnym wypadku, bo stracisz rośliny. Spróbować wystawić możesz tylko rośliny mocno sie wybarwiające (nie wiem czemu ale u mnie takie rośliny jak D.M. red form, czy d.c. all red bez problemu znoszą upały, w przeciwienstwie do innych roślin) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi