ITON Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 moje owadożery są od 11:00 do 18:00 cały ten tydzień i nic im się nie dzieje - tylko wodę ciągle dolewam...) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edeks Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Bo słoneczko to najlepsze co może być dla rośliny Przecie zona żyje z fotosyntezy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Swoją rosiczkę wystawiłam z muchołówką na parapecie. Jednak zauważyłam że chyba niezbyt dobrze się czuje rosiczka bo niektóre listki usychają... Co mam zrobić aby poczuła się lepiej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edeks Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 co to za gatunek? rosiczką usychają liście... to jet normalne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 ale usychają ze słońca -.- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 (edytowane) A zapomniałam dodać... jest to drosera capensis najprawdopodobniej "Alba" chodź nie jestem pewna bo powolutku pojawiają się czerwone kropelki, a wlaściwie główki pręcików są czerwone ale nie na wszystkich listkach. 2 dni temu roślinkę przesadzałam. Z jednej doniczki mam 5 doniczek (1 duża i 4 małe). Edytowane 1 Czerwca 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edeks Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 A zapomniałam dodać... jest to drosera capensis najprawdopodobniej "Alba" chodź nie jestem pewna bo powolutku pojawiają się czerwone kropelki, a wlaściwie główki pręcików są czerwone ale nie na wszystkich listkach. 2 dni temu roślinkę przesadzałam. Z jednej doniczki mam 5 doniczek (1 duża i 4 małe). jeśli ma czerwone włoski to znaczy że capensis red. Daj zdjęci to będzie łatwiej... Liście nadal są zielone lecz suche, czy brązowieja? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Są tylko czerwone główki... nie całe włoski. Zresztą trzeba się dobrze dopatrzeć żeby je zobaczyć. Brązowieją i usychają... Na fotce nie widać zbyt dobrze, ale jeszcze nie jest tak skrajnie że wszystkie są brązowe... ale jednak więdną... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edeks Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 sucho mają! i to bardzo... To capensis wlej więcej wody, nie trzeba tak się troszczyć jak muchołówki.... spokojnie możesz wlać wodę do połowy doniczki... lepiej żeby miały mokro niż tak sucho... Jest ostra słońce, więc potrzebują dużo wody. A ze słych liści nie moge sie dopatrzeć... Ale jeśli mówisz, że brązowieją to znaczy, że normalnie schną,a nie ze słońca. Ze słońca uschłyby jak siano Zielone, ale suche. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 No i są za głęboko wkopane, liście capensis maję tworzyć przyziemną palemkę, a nie wyrastać spod ziemi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 (edytowane) musze przyznać że w tej doniczce na zdjęciu rzeczywiście troszke za głęboko wkopałam. Ale już poprawiłamm. Także dolałam wodę i mam nadzieję że będzie tylko dobrze... Edytowane 1 Czerwca 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi