Skocz do zawartości

Rosiczki Na Dworze

gad2000

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Swoją rosiczkę wystawiłam z muchołówką na parapecie. Jednak zauważyłam że chyba niezbyt dobrze się czuje rosiczka bo niektóre listki usychają...

Co mam zrobić aby poczuła się lepiej?

Odnośnik do odpowiedzi

A zapomniałam dodać... jest to drosera capensis najprawdopodobniej "Alba" chodź nie jestem pewna bo powolutku pojawiają się czerwone kropelki, a wlaściwie główki pręcików są czerwone ale nie na wszystkich listkach.

2 dni temu roślinkę przesadzałam. Z jednej doniczki mam 5 doniczek (1 duża i 4 małe).

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

A zapomniałam dodać... jest to drosera capensis najprawdopodobniej "Alba" chodź nie jestem pewna bo powolutku pojawiają się czerwone kropelki, a wlaściwie główki pręcików są czerwone ale nie na wszystkich listkach.

2 dni temu roślinkę przesadzałam. Z jednej doniczki mam 5 doniczek (1 duża i 4 małe).

jeśli ma czerwone włoski to znaczy że capensis red. Daj zdjęci to będzie łatwiej... Liście nadal są zielone lecz suche, czy brązowieja?

Odnośnik do odpowiedzi

Są tylko czerwone główki... nie całe włoski. Zresztą trzeba się dobrze dopatrzeć żeby je zobaczyć.

Brązowieją i usychają...

Na fotce nie widać zbyt dobrze, ale jeszcze nie jest tak skrajnie że wszystkie są brązowe... ale jednak więdną... :(

1003437vn9.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

sucho mają! i to bardzo... To capensis wlej więcej wody, nie trzeba tak się troszczyć jak muchołówki.... spokojnie możesz wlać wodę do połowy doniczki... lepiej żeby miały mokro niż tak sucho... Jest ostra słońce, więc potrzebują dużo wody.

A ze słych liści nie moge sie dopatrzeć... Ale jeśli mówisz, że brązowieją to znaczy, że normalnie schną,a nie ze słońca. Ze słońca uschłyby jak siano :) Zielone, ale suche.

Odnośnik do odpowiedzi

musze przyznać że w tej doniczce na zdjęciu rzeczywiście troszke za głęboko wkopałam. Ale już poprawiłamm.

Także dolałam wodę i mam nadzieję że będzie tylko dobrze... :)

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.