AdIqQ Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Posiadam rosiczkę "Drosera dielsiana" i nie wiem czy można wyrwać trawę która rośnie koło niej co doradzacie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 mozna, ale z trawka zawsze ladniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 22 Lipca 2007 Share Napisano 22 Lipca 2007 Wyrwij, tylko delikatnie, trawa ma rozbudowane korzenie i możesz wyciągnąć połowe torfu z doniczki jak jest podrośnięta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senator11111 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 mi też rosła trawka ale była bardzo mała odrazu ją wyrwałem i mam spokój mam pytanko czy można ozdobić rosiczkę mchem ?? tzn na podłoże dać mech i wtedy byłby spokój z trawą i ładniej by wyglądalo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Po co ci ja wyrybac Ładnie wyglada a roslinka wyglada bardziej naturalnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PYSIE Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 ja mma w kilku doniczkach z rosiczkami mech .... wygląda to bardzo ładnie mało tego mam kilka zestawów gdzie wokoło rosiczki są utricularie i wygląda to jeszcze łądniej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 J.W Mech wygląda bardzo fajnie.Możesz włorzyć pływacze, jak zakwitną to bedzie wyglądało to bajecznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Dodaje uroku roslinie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 mech zarasta rosline. nie polecam mimo ze ladnie wyglada. plywacze tak samo zarastaja rosline i chamuja jej rozrost. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senator11111 Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 dzieki za odpowiedzi jakies male ilości mchu umieszcze w doniczkach z rosiczkami ciekawi mnie to troche jak bedzie to wyglądało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Jeśli roślinka nie jest malutka to mech i pływacze jej nie przeszkadzają zupełnie wg mnie Natomiast trawa owszem, poza tym ma bardzo rozbudowane korzenie które szybko wyłażą z doniczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mehi Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 Ja wyrywam plywacze z doroslych rosiczek bo im rosnac nie daja. mech usuwam z plywaczy i wszystkich mlodych roslin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 24 Lipca 2007 Share Napisano 24 Lipca 2007 mech ponadto chroni rosline przed niektórymi grzybami, przynajmniej wiekszościa mogacych zaatakowac rosline na tofowisku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 Właściwości antypleśniowe i antygrzybowe ma chyba tylko sphagnum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 25 Lipca 2007 Share Napisano 25 Lipca 2007 o sphagnum mówiłem, tylko nie zprecyzowałem. Czasem szczegóły sa naprawde istotne..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi