Skocz do zawartości

Tunelik Na Owadożerne

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj postanowiłem zrobić z kolegą mały tunelik na owadożerne

Przedmioty które były potrzebne :

-Grubsze listewki

-Gwoździe

-Młotek

-Piłka

-Folia

-zszywki

-Taker

Krok 1

Pociecię listewek w odpowiednich wymierach , jakie kamu są potrzebne

Wymiary tego tuneliku to 135cm x 48 cm x 52 cm

Krok 2

Zbijamy deski w Ramki a następnie w kształt szklarni

Krok 3

Obwijamy całą szklarnie folią i gotowe

Projek ten jest bardzo Łatwy wystarczyło tylko pomysłu , chęci i czasu

Koszty : brak poniważ materiał miałem coś zostało coś się wzieło od tatusia z garażu i jest

Prosze o wyrażenie opini na ten temat

A na koniec fotka gotowego dzieł

post-1244-1186684274.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie mogę powiedzieć tyle, że to co zrobił kolega to świetna sprawa, bo na polu rośliny rosną o wiele lepiej niż w domu, jednakże trzeba o nie więcej dbać, żeby się nie ugotowały i więcej podlewać, bo szybciej woda paruje.

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie to podoba zreszta ja to wymysliłem :D robienie zajeło nam ok 30 min :/ na zywo lepiej wyglada, temperatury duzej nie ma woda strasznie nie paruje a słonce jest przez cały czas narazie zmian nie zauwazylismy ale moze za tydzien :D .

Mam el łando pytando:

Jakby zrobic to ze szkla cale i dobrze uszczelnic mozna było by w tym zimowac rosliny??

łaczny koszt wyszedł 0zł 30 min pracy wdrapanie sie na strych ;)

Odnośnik do odpowiedzi

mam dostep do poddasza w ktorym sie uczymuje dobra temperatura na zimowanie tylko nie mam światła a starsi nie pozwola mi najświetlac ich mam rowniez lodówke ale tez nie ma dostepu do światla i mam zapytanie jakbym dał w listopadzie rosliny do lodówki i podlewał mało czu przezyja bez światła do wiosny??

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.