Chicken Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Dzisiaj postanowiłem zrobić z kolegą mały tunelik na owadożerne Przedmioty które były potrzebne : -Grubsze listewki -Gwoździe -Młotek -Piłka -Folia -zszywki -Taker Krok 1 Pociecię listewek w odpowiednich wymierach , jakie kamu są potrzebne Wymiary tego tuneliku to 135cm x 48 cm x 52 cm Krok 2 Zbijamy deski w Ramki a następnie w kształt szklarni Krok 3 Obwijamy całą szklarnie folią i gotowe Projek ten jest bardzo Łatwy wystarczyło tylko pomysłu , chęci i czasu Koszty : brak poniważ materiał miałem coś zostało coś się wzieło od tatusia z garażu i jest Prosze o wyrażenie opini na ten temat A na koniec fotka gotowego dzieł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogrodnik1992 Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Fajnie to wyszło i bardzo tanio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 ja kupilem cos takiego w sklepie - w domu sa problemy z podlewaniem, a na dworze moga sie roslinki zagotowac. ale poza tym to ok. pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czatol Napisano 9 Sierpnia 2007 Share Napisano 9 Sierpnia 2007 Ja zamierzam zrobić coś podobnego z początkiem roku i hodować tam dzbaneczniki. Mogłeś jako podstawe zastosować płytę z drewna (kwestia kilku złoty) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 9 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2007 myślałem na ten temat ale nie zamontowałem bo stwierdziłem że mogło zacząćgnićponieważ troche i tak przez tą folie przecieka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desirekkk Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 a co chcesz tam trzymac ? ja na twoim miejscu na bokach nie dawal folii ... zeby byl prawidlowy przeplyw powietrza ( moga sie zagotowac albo zgnic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 10 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Ale pokrywa jest otwierana na dzień . Prawdopodobnie będą tam dzbaneczniki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilof23 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 ale fajnie, i jak orginalnie , ja chociażbym miał coś takiego to nie miałbym gdzie to trzymać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capoeirista4 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Ja od siebie mogę powiedzieć tyle, że to co zrobił kolega to świetna sprawa, bo na polu rośliny rosną o wiele lepiej niż w domu, jednakże trzeba o nie więcej dbać, żeby się nie ugotowały i więcej podlewać, bo szybciej woda paruje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Bez obrazy ale moimzdaniem do nieczgo to nie prowadzi. 1) wilgotność ucieka przez otwarty daszek 2) Jesli zamkniesz daszek powodzenia w gotowniu roślin jest do dobre w domu na wschodni/zachodni parapet tylko + wentylacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr4g0n14 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Mi sie to podoba zreszta ja to wymysliłem robienie zajeło nam ok 30 min :/ na zywo lepiej wyglada, temperatury duzej nie ma woda strasznie nie paruje a słonce jest przez cały czas narazie zmian nie zauwazylismy ale moze za tydzien . Mam el łando pytando: Jakby zrobic to ze szkla cale i dobrze uszczelnic mozna było by w tym zimowac rosliny?? łaczny koszt wyszedł 0zł 30 min pracy wdrapanie sie na strych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 Mam el łando pytando: Jakby zrobic to ze szkla cale i dobrze uszczelnic mozna było by w tym zimowac rosliny?? Dostanie tam sie mróz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr4g0n14 Napisano 10 Sierpnia 2007 Share Napisano 10 Sierpnia 2007 a jkaby zrobic takie gdzie sie nie dostanie mróz to wytzymalo by taka temperature czy trzeba by było docieplac?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rico Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 takie gdzie sie nie dostanie mróz może po prostu znajdź jakąś miejscówkę w stylu strychu/piwnicy i tam przezimuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr4g0n14 Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 mam dostep do poddasza w ktorym sie uczymuje dobra temperatura na zimowanie tylko nie mam światła a starsi nie pozwola mi najświetlac ich mam rowniez lodówke ale tez nie ma dostepu do światla i mam zapytanie jakbym dał w listopadzie rosliny do lodówki i podlewał mało czu przezyja bez światła do wiosny?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi