Skocz do zawartości

Jaka kapturnica na początek :)

neo_constantine

Rekomendowane odpowiedzi

No i mają zbliżone potrzeby do muchówek, również jesli chodzi o zimowanie. Spróbuj może na początek: s. psitacinna (wygląd !), s. 'Catesbei' albo s. moorei. Więc bez oporów rozpoczynaj przygodę z kapturnicami. Gorąco polecam i życzę wspaniałej hodowli. Ja osobiście czekam na mozliwość nabycia s. rehderi ;-)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

A jeśli chodzi o Sarracenia purpurea ssp. purpurea to czy można trzymać ją w akwarium?? byłaby w akwarium z rosiczkami i muchołówką. Chodzi mi oczywiście o wilgotność. Bo wiem, że kapturnice nie muszą mieć jej za dużo.

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz ją trzymać w akwa, to trzymaj. Dla niej to nie jest wielka różnica. Tylko uważaj, żeby w akwa była wentylacja, bo tak to zgnije. Aha a z kolei jak ma za małą wilgotność to mogą jej przykrywki schnąć. Ale wydaje mi się, że jak nie będzie stała obok grzjnika to nic jej nie powinno być. Powodzenia w hodowli :!:

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

kupiłem sobie Sarracenia x 'Catesbei' i mam takie pytania:

Czy gdy kapturnice wytwarzają pułapki to na poczatku wygladaja one jak zwykły lisc?

Otzrymalem moja kapturnice i ma ona lekko przyskchniety kapturek od czego to zalezy?

Moje kpturnica jest zielona, czy ona puzniej sie wybarwi na czerwono?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.