neo_constantine Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 Witam > Choć jestem ogromnym zwolennikiem Muchołówek to swą miłość :oops: chcę przelac także na inne rośliny owadożerne. Jaki gatunek kapturnicy były dobry na początek ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 generalnie wszystkie mają identyczne wymagania więc polecam wszystkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luxiu Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 No i mają zbliżone potrzeby do muchówek, również jesli chodzi o zimowanie. Spróbuj może na początek: s. psitacinna (wygląd !), s. 'Catesbei' albo s. moorei. Więc bez oporów rozpoczynaj przygodę z kapturnicami. Gorąco polecam i życzę wspaniałej hodowli. Ja osobiście czekam na mozliwość nabycia s. rehderi ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 26 Lutego 2006 Share Napisano 26 Lutego 2006 Hmm mi szczególnie podoba się S. farnhamii ma świetne kolorki i ją właśnie polecam albo lecouphylle . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malina Napisano 6 Marca 2006 Share Napisano 6 Marca 2006 A jeśli chodzi o Sarracenia purpurea ssp. purpurea to czy można trzymać ją w akwarium?? byłaby w akwarium z rosiczkami i muchołówką. Chodzi mi oczywiście o wilgotność. Bo wiem, że kapturnice nie muszą mieć jej za dużo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 6 Marca 2006 Share Napisano 6 Marca 2006 Jeśli chcesz ją trzymać w akwa, to trzymaj. Dla niej to nie jest wielka różnica. Tylko uważaj, żeby w akwa była wentylacja, bo tak to zgnije. Aha a z kolei jak ma za małą wilgotność to mogą jej przykrywki schnąć. Ale wydaje mi się, że jak nie będzie stała obok grzjnika to nic jej nie powinno być. Powodzenia w hodowli :!: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wanchese Napisano 21 Marca 2006 Share Napisano 21 Marca 2006 kupiłem sobie Sarracenia x 'Catesbei' i mam takie pytania: Czy gdy kapturnice wytwarzają pułapki to na poczatku wygladaja one jak zwykły lisc? Otzrymalem moja kapturnice i ma ona lekko przyskchniety kapturek od czego to zalezy? Moje kpturnica jest zielona, czy ona puzniej sie wybarwi na czerwono? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 21 Marca 2006 Share Napisano 21 Marca 2006 tak napoczątku jest płaski zalezy od wilgotności powietrza i podłoża wybarwi się jak będzie miec więcej światła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 21 Marca 2006 Share Napisano 21 Marca 2006 Moja tak sie wybarwiła na południowym oknie (troche słaba fota ale lepszej nie mam, Catesbaei jest po prawej stronie po lewej jest purpurea): Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Początkujący Napisano 25 Marca 2006 Share Napisano 25 Marca 2006 Wow :shock: :shock: :shock: :shock: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi